Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

OPROEP. Welke besparingstips pas jij toe op kot?

De koten zijn dit academiejaar een pak duurder geworden door de stijging van de energieprijzen. Studenten betalen gemiddeld 1.243 euro meer voor hun kot dan vorig jaar. Hoe betaal jij maandelijks die patat van een huurrekening? NINA wil jullie ultieme besparingstips horen (waar andere studenten misschien nog niet aan dachten).

  1. Twintigers Axelle en Jonas gingen al na 3 weken samenwonen. “We zitten absoluut op een roze wolk”

    Twintigers Axelle en Jonas gingen al na 3 weken samenwonen. “We zitten absoluut op een roze wolk”

    Op de dansvloer had Axelle (27) nooit oog voor de dj, maar dat veranderde toen een vriendin voor haar een verzoeknummer ging aanvragen. Weken draaide Jonas (28) datzelfde liedje en werd er vanop afstand geflirt, tot hij haar daags na valentijn verraste op de dansvloer. “De ochtend nadat ik voor de tweede keer bij Axelle was blijven slapen, lag er al een sleutel voor mij op tafel.”
  2. Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkiezing. “Ik wil mijn aandoening bespreekbaar maken”

    Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkie­zing. “Ik wil mijn aandoening bespreek­baar maken”

    Lore Ven (27) zal ons land vertegenwoordigen als Miss International Belgium in Japan. Maar achter haar mooie verschijning schuilt een lange lijdensweg naar een moeilijke diagnose: PCOS. Een hormonale aandoening die één op de tien Belgische vrouwen treft en verschillende symptomen heeft, zoals in het geval van Lore: felle acne. De Kempische wil van haar titel gebruikmaken om de ziekte meer aandacht te geven. Maar wat is PCOS precies? “De exacte triggers zijn niet bekend.”