Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

OPROEP. NINA zoekt vrouwen die slachtoffer werden van geweld en hierover willen getuigen

25 november is de ‘Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’. Een belangrijke dag, want de omvang van geweld op vrouwen is groter dan de meeste mensen denken. In België maakte één op de zeven vrouwen het afgelopen jaar partnergeweld mee en 16 procent van de vrouwen onderging een verkrachting.

 1. Beautyredactrice Sophie test welke adventskalenders je geld waard zijn: “Als teleurstelling in een kartonnen doosje kwam, dan was dit het”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie test welke adventska­len­ders je geld waard zijn: “Als teleurstel­ling in een kartonnen doosje kwam, dan was dit het”

  Vanaf vandaag tellen we officieel af naar kerst, en wel graag met een adventskalender. Heerlijk toch: elke dag een stukje geluk van achter een minuscuul deurtje prutsen. Was dat vijf jaar geleden nog een stukje chocolade, dan komen de kalenders nu in álle mogelijke varianten, waarvan vooral de exemplaren met lekkers voor haar en huid razend populair lijken. Welke zijn echt je geld waard? Is dat eentje van een schappelijke 25 euro? Of eentje van – slik – 350 euro? Beautyredactrice Sophie vergelijkt er elf. “Enige nadeel bij deze is dat je niet alle deurtjes in één keer mag openen.”
 2. Dag droge huid: waarom je polyglutaminezuur aan je winterse huidverzorging moet toevoegen

  Dag droge huid: waarom je polygluta­mi­ne­zuur aan je winterse huidverzor­ging moet toevoegen

  Je huid voldoende hydrateren? Daar is maar één oplossing voor: smeren à volonté. Vooral in de winter, want net tijdens deze gure maanden is onze huid veel te droog. Je skincare-flesjes bevatten dus best wat ingrediënten die het vochtgehalte van je huid op peil houden, zoals hyaluronzuur. Maar er is nog een zuurtje in de opmars dat minstens even veel lof en aandacht waard is: polyglutaminezuur.
 1. Cosmeticabedrijf Lush verwijdert Instagram, TikTok, Facebook en Snapchat: “Sociale media zijn zoals donkere, gevaarlijke steegjes”

  Cosmetica­be­drijf Lush verwijdert Instagram, TikTok, Facebook en Snapchat: “Sociale media zijn zoals donkere, gevaarlij­ke steegjes”

  Lush staat bekend om haar kleurrijke bruisballen, badschuim en bodylotions; stuk voor stuk producten die we associëren met momentjes van selfcare. De laatste tijd wordt steeds duidelijker dat scrollen op sociale media allesbehalve een vorm van selfcare is, en zelfs schadelijk voor je mentale gezondheid. Daarom kondigt het Brits cosmeticabedrijf aan haar Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok te verwijderen totdat de socialemediagigant haar gebruikers beter beschermt.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.