Nathalie in Ibiza, met dochters Loé (9 maanden) en Lima (2 jaar).
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie in Ibiza, met dochters Loé (9 maanden) en Lima (2 jaar). © Muchigraphy

Op bezoek bij Nathalie Meskens op Ibiza: “Sporten doe ik niet. Die kinderen houden me in supershape”

Fervent reizigster Nathalie Meskens (40) verblijft momenteel op haar geliefde Ibiza, met lief Nadim en kinderen Lima (2 jaar) en Loé (9 maanden). Dat geeft de actrice tijd om met ons over haar leven als moeder en grote ambities als zangeres te praten. Want terwijl Lima en Loé in het zand spelen, schrijft Meskens een plaat bijeen. En die wordt soms erg persoonlijk. “De eerste single gaat over Nadim. Hij was streng in het maakproces, maar bij versie 135 kreeg hij tranen in zijn ogen.”

 1. Bang dat er over je geroddeld wordt? Foute instelling, zegt socioloog. “We moeten elkaar roddelgedrag gunnen”
  PREMIUM

  Bang dat er over je geroddeld wordt? Foute instelling, zegt socioloog. “We moeten elkaar roddelge­drag gunnen”

  We geven het niet graag toe, maar iederéén roddelt weleens. Over die materialistische vriendin, egoïstische broer, bemoeizuchtige grootouder of gewoon ... over een toevallige passant. Socioloog Rinus Feddes licht toe waarom we roddelen, in welke drie situaties het te ver gaat en of het cliché dat vrouwen vaker roddelen klopt (hint: mannen zijn echt niet zo onschuldig als ze denken). “Op het werk roddelen over iemands seksuele voorkeur, dat is onnodig schadelijk.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespeare zit er voor iets tussen”

  We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespea­re zit er voor iets tussen”

  Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo’n magische gebeurtenis is. “Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in zijn schoen.”
 2. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?