Onzichtbaar arm: deze Vlaamse vrouwen doorbreken het grootste taboe

Sandra Mermans & nina.be
De Vlaming praat niet graag over geld. Al zeker niet als hij er een tekort aan heeft. Vooral alleenstaande mama’s en zelfstandige ondernemers lopen een groter risico om in de problemen te komen. Naar aanleiding van de Internationale dag tegen de armoede op 17 oktober doen drie vrouwen moedig het relaas van hun financiële zorgen.
Sandra Mermans

Darline Bogaert (42) raakte in moeilijkheden na een scheiding

"Nog voor ik bij mijn man wegging, begonnen de financiële zorgen al in mijn hoofd. Ik zat voortdurend te rekenen omdat ik een huis moest vinden, meubels kopen. Dat was paniek, want ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Vermoedelijk zitten veel vrouwen en ook mannen in die situatie. Je wordt opgegeten vanbinnen, maar je kan het financieel niet aan om te vertrekken. Mijn mama heeft me toen geholpen, ik weet niet hoe ik het anders geklaard had.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Etienne Madden

  @jean-pierre rejek wat de regering hiermee te maken heeft is duidelijk; veel te oge huurprijzen en gebrek aan sociale huisvesting, te dure distributie kosten van electriciteit en water, te hoge energie prijzen (door taksen en acsijnsen) DAT is wel in handen van de regering. niet alles wat u in uw leven overkomt is uw eigen schuld zoals de NV.a ons probeert te doen geloven.

 • jos Teuwen

  Het beleid gaat hier schromelijk de mist in! Idd Rejek de schuld van...

 • jean-pierre rejek

  Wat heeft de regering te maken in een gezin situatie als het niet meer gaat Nicolas Ivanov er zijn gezinnen die 20 jaar getrouwd zijn en drie keer op vakantie gaan met alles erop en er aan en dan gaat het niet meer en alle geld is opgesoupeerd en dan janken heb geen geld meer omdat ik alleen er nu voor staat ,daar moet toch iemand anders toch niet voor opdraaien hé ,natuurlijk plezant is iets anders .

 • Nicolas Ivanov

  Zo zijn er velen. Zeker wie alleenstaand of alleenverdiener is met kinderen. De kosten voor voeding, electriciteit etc swingen de pan uit. Je komt net rond. De minste tegenslag brengt je in de problemen. Dat is 2018. Dat is de kracht van de verandering. Dank u regeringen.

 • rudolf jacobs

  klopt mevr Bogaert ben het met u eens ,dat het moeilijk is ,ook voor mannen hoor neem dat maar van mij aan ,het is niet leuk als je op een avond laat thuiskomt en alles maar dan ook alles is uit je huis weg,behalve een stapel vuil was en de rest van mijn kleren,dan nog allementatie moeten betalen voor kinderen die niet van jou zijn ,want soms vraag ik mij af wie is hier eigenlijk het zwakke geslacht in belgie