Kim, Ann en Nathalie.
Volledig scherm
Kim, Ann en Nathalie. © Pink Ribbon

“Onze borsten zullen nooit meer dezelfde zijn.” 3 ‘gewone’ vrouwen ontwerpen nieuw lintje voor Pink Ribbon

Het iconische roze lintje van Pink Ribbon is al jaren een teken van solidariteit met alle vrouwen die strijden tegen borstkanker. Dat lintje zit weer in een heel nieuw jasje, bedacht door Kim, Ann en Nathalie: zij kregen zelf ook de diagnose en moesten hun nieuwe borsten leren omarmen. Het is die zoektocht die hun bijzondere ontwerp inspireerde. “Het kost tijd om dat nieuwe lichaam te accepteren.”

 1. Misschien ben je minder lelijk dan je denkt: ‘body dysmorphia’ neemt toe. Experts: “Instagram verergert het”
  PREMIUM

  Misschien ben je minder lelijk dan je denkt: ‘body dysmorphia’ neemt toe. Experts: “Instagram verergert het”

  Voel je je nooit slank genoeg? Blijf je maar fixeren op die kromme neus? Of keer je vaak terug naar de plastische chirurg? We worden alsmaar kritischer voor ons uiterlijk en dat brengt ook meer ‘body dysmorphia’ met zich mee. Zulke ‘ingebeelde lelijkheid’ is een aandoening die bijna 1 op de 100 mensen treft en ervoor zorgt dat je je constant zorgen maakt over ‘lelijke’ lichaamsdelen. Een psychiater legt uit wat je eraan kan doen. “Het maakt ook seksueel contact moeilijker.”
 2. COLUMN. Single papa Jeroen over 3 typische gesprekken die vrouwen met hun man hebben: “Is er iets, schat?”

  COLUMN. Single papa Jeroen over 3 typische gesprekken die vrouwen met hun man hebben: “Is er iets, schat?”

  Journalist Jeroen Vermeiren (48) is een alleenstaande papa. Je zou dus denken dat vrouwen een mysterie voor hem zijn, maar nee. De manieren waarop ze subtiel naar complimentjes hengelen of de loyaliteit van hun man testen, kent hij maar al te goed. Met drie voorbeeldscenario’s houdt hij vrouwen deze week een — vast herkenbare en misschien wel confronterende — spiegel voor. “Schatje, zie je niets aan mij?”
 3. HOROSCOOP. Succes voor single Ram en fysieke ongemakjes voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Succes voor single Ram en fysieke ongemakjes voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Omdat planeet Jupiter dwarsligt, heb je deze week weinig zelfvertrouwen in de liefde, Weegschaal.”
 1. “Ik mag haar niet meer aanraken.” Sinds Vera kanker kreeg, wil ze geen seks meer. Seksuoloog geeft advies
  PREMIUM

  “Ik mag haar niet meer aanraken.” Sinds Vera kanker kreeg, wil ze geen seks meer. Seksuoloog geeft advies

  Sinds Vera (54) borstkanker overwon, is ze niet meer de oude in haar liefdesrelatie met Marc (56). “De ene keer pakt ze me vast en ‘herleef’ ik als man. De dag erna is het van ‘Ik kan het niet meer. Ik heb geen goesting in seks. Ik kan jou niet meer geven wat je nodig hebt’. Maar ik verlang intens naar haar.” Wat kan je doen als koppel wanneer een zware levensgebeurtenis de intimiteit doodt? Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad én een praktisch doetip.