Corbis via Getty Images
Volledig scherm
© Corbis via Getty Images

Ontwerper Giorgio Armani tot ridder geslagen voor zijn bijdrages aan kunst en mode

Uitgenodigd worden door de president in zijn paleis om het belangrijkste ridderkruis te ontvangen, dat overkomt je niet elke dag. Voor Giorgio Armani (87) was het gisteren zover. De Italiaan draait al zes generaties mee in de modewereld met een imperium aan kleding- tot meubelmerken en zelfs hotels. Dat mocht weleens gevierd worden. 

 1. Urge surfing: volgens onderzoekers werkt deze verrassende methode het best tegen eetbuien

  Urge surfing: volgens onderzoe­kers werkt deze verrassen­de methode het best tegen eetbuien

  Food cravings, goesting, zin om te snoepen: we ervaren het allemaal weleens. Zeker als je ’s avonds in de zetel ploft, en de lokroep hoort van chips of iets anders lekkers. Vaak proberen we er niet aan toe te geven, maar vervallen we toch in een vreetbui. Amerikaanse studies wijzen uit dat het onderdrukken van cravings averechts werkt en de zin in eten juist versterkt. Het zou beter zijn om onze cravings bewust in de ogen te kijken, in plaats van ze te negeren.
 2. “Ze is poeslief en toch blijf je op je hoede.” Psycholoog vertelt hoe je omgaat met ‘frenemies’ op de werkvloer

  “Ze is poeslief en toch blijf je op je hoede.” Psycholoog vertelt hoe je omgaat met ‘frenemies’ op de werkvloer

  Fijne collega’s zijn ontzettend belangrijk voor je werkgeluk. Helaas kan je het niet met iedereen even goed vinden. Met sommige collega’s heb je zelfs een haat-liefdeverhouding: ‘work frenemies’ noemen we dat. Psycholoog Roos Wolterling legt uit hoe je die types herkent en hoe je vermijdt dat het tot een haatverhouding zonder liefde komt. “Er is geen wet die verbiedt dat je jezelf laat gelden op de werkvloer.”
 3. Roberto Mancini en zijn Armani: “Een pak als zijn voetbalploeg, niet omver te krijgen”
  PREMIUM

  Roberto Mancini en zijn Armani: “Een pak als zijn voetbal­ploeg, niet omver te krijgen”

  Nu we zijn uitgepraat over beslissende saves en gemiste penalty’s, kan het eindelijk gaan over de man die onze aandacht trok langs de zijlijn. Als was de streep gras een catwalk, Italiaans coach Roberto Mancini ging er wedstrijd na wedstrijd met alle aandacht lopen. Uit een doosje kwam ie, in zijn zacht blauwgrijze Armani-pak. De coach en zijn oerdegelijke kostuum: dat was pas een match.