Links: Lotte Lemoine, rechts: Maarten Vancoillie
Volledig scherm
Links: Lotte Lemoine, rechts: Maarten Vancoillie © rv / Dieter Bacquaert

“Om 10 uur wil ik al een pak friet.” Q-dj Maarten Vancoillie worstelt met gezond eten tijdens shiftwerk

Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.”

 1. INTERVIEW. Culinaire pioniers Pascale Naessens (52) en Sandra Bekkari (48), nek aan nek in de boekenrace, zij aan zij in Nina: “We hebben zelfs elkaars boeken in huis”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Culinaire pioniers Pascale Naessens (52) en Sandra Bekkari (48), nek aan nek in de boekenrace, zij aan zij in Nina: “We hebben zelfs elkaars boeken in huis”

  Wie in de top tien van culinaire boeken duikt, komt de namen Sandra Bekkari (48) en Pascale Naessens (52) vaak tegen. Beide dames spannen al jaren de kroon op vlak van gezond eten en zijn pioniers in hun vak. En dat grote succes gunnen ze elkaar. Ze blijven trouw aan hun eigen stijl. En allebei weten ze dat de liefde van hun man door de maag gaat. “In de supermarkt kijken mensen weleens in mijn karretje met kritische blik: ‘Patatjes? Mag dat?’”
 2. Halleluja: deze haartrend past bij elk haartype. “Bij sluik haar staat het chique, bij krullen speels”

  Halleluja: deze haartrend past bij elk haartype. “Bij sluik haar staat het chique, bij krullen speels”

  De klassieke curtain bangs — een korte froufrou die langer wordt naar de zijkant toe — kennen we. Maken die binnenkort plaats voor een nieuwe trend? Enkele celebs en influencers gaan al overstag voor langere drape bangs. We moeten je wel waarschuwen: wie geen tijd in zijn kapsel wil stoppen, zet de schaar er beter niet in. Beautyredactrice Sophie legt haarfijn uit voor wie de look dan wel geschikt is.
 1. “Vrouwen zijn positiever.” Studie toont grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leiders

  “Vrouwen zijn positiever.” Studie toont grote verschil­len tussen mannelijke en vrouwelij­ke leiders

  Een nieuwe studie binnen de ruimtevaart toont grote verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke leiders. En de vrouwelijke stijl van leidinggeven komt met grote voordelen voor zulke extremere werksituaties, vindt onderzoeker dr. Inga Popovaité. Een leiderschapsexpert licht toe of mannelijke en vrouwelijke leiders nu echt zo anders zijn, en of dat zo zal blijven. “Zelfs empathie is te ontwikkelen, of je nu vrouw bent of man.”
 2. Voor deze Vlamingen zouden calorieën op de menukaart een hel zijn. “Vroeger twijfelde ik 3 uur over yoghurt”

  Voor deze Vlamingen zouden calorieën op de menukaart een hel zijn. “Vroeger twijfelde ik 3 uur over yoghurt”

  Naast de prijs van een gerecht ook de calorieën zien? Dat wordt in het Verenigd Koninkrijk vaste prik op restaurant. Obesitasexperts in ons land pleiten nu voor eenzelfde ingreep. Katrin Swartenbroux (35) en Gudrun Hespel (30) herstelden van een eetstoornis en hopen vurig dat België die schadelijke maatregel niet overneemt. “Er hebben 100 mensen gestuurd dat ze nooit nog op restaurant gaan als die regel er bij ons komt.”