NINA tipt: Goede voornemens waarmaken met 'Het bosboek'

M-books
Met deze regenachtige week in het vooruitzicht is het aanlokkelijk om te cocoonen of eindeloos onder een dekentje op je smartphone te scrollen. Maar we horen je allemaal nog zeggen dat je dit jaar wat meer tijd offline wilde spenderen. Met 'Het bosboek' van Sarah Devos kan je op de valreep nog je goede voornemens waarmaken voor dit jaar.

Sinds vandaag ligt het nieuwe boek van Sarah Devos in de rekken en het geeft 168 pagina's aan goede redenen om een fikse wandeling te maken en die smartphone even weg te steken. De wandeling is niet alleen leuk voor je huisdieren of kinderen, het is ook goed voor je energiepeil en algemeen welzijn.

Met 'Het bosboek' wordt het ommetje opeens de ultieme hersfwandeling: aan de hand van het boek veranderen 'vogels' in kauwen, pimpelmezen en boomklevers en 'dingen op de grond' worden braakballen of de pootafdrukken van een vos. Die herken je eens zo gemakkelijk door de kleurrijke illustraties in het boek ernaast te leggen. 

Op zondag 24 september kan je die nieuwe kennis omzetten in de praktijk tijdens de grote Zondag Bosdag in het Silsombos van Erps-Kwerps. De gegidste wandelingen beginnen vanaf 14.00 uur en staan in het teken van diersporen. Daarnaast is iedereen welkom aan het knisperende vuur voor een kop soep, popcorn en marshmellows. Dus misschien moet je die dag ook niet élk goed voornemen waarmaken.

Inschrijven voor de wandeling kan via pers@wpg.be. 
Sarah Devos, Het bosboek, € 24,99, uitgeverij M-Books.

WPGReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels