Volledig scherm
© Unsplash

NINA’s grote cadeaugids: de beste presentjes voor de foodie, de huismus en 4 andere types in je bubbel

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat 2020 geen topjaar was, om het zacht uit te drukken. Tijd om er dus feestelijk afscheid van te nemen – met je minibubbel, je gezin of virtueel met de hele familie. En wie feest zegt, zegt cadeautjes. NINA ging online kerstshoppen en sprokkelde de leukste items voor de foodie, de huismus, de kinderen, de duurzame beautylover, de snufjesmens en de grapjesmaker.

 1. Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Katrien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”
  PREMIUM

  Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Ka­trien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”

  Basketlegende Michael Jordan zei ooit: “Als je me naar iets pusht waarvan je denkt dat het een zwakte is, dan verander ik die zwakte in een kracht”. En dat is precies wat paralympiër Jasper Balcaen en de verlegen bediende Ann-Katrien Botermans ook deden: zij maakten van hun zwakte een kracht. Jasper heeft geen controle over de rechterkant van zijn lichaam, maar schopte het tot paralympiër. Ann-Katrien vindt haar verlegenheid nu een prachtige karaktertrek. “Denk in mogelijkheden in plaats van in beperkingen”, zegt psychotherapeut Michaël Bloemen.
 2. Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomineerd zijn als ondernemers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomi­neerd zijn als onderne­mers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Elk jaar wordt vrouwelijk ondernemerstalent bekroond met de WOMED Awards. Enerzijds als erkenning voor hun ondernemerschap, anderzijds om ook andere Belgische vrouwen te inspireren om hun eigen zaak te starten. Woensdag werden de vier finalistes bekendgemaakt, stuk voor stuk sterke vrouwen met ambitie en talent. Maak kennis met Sophie Claes, Leen Gysen, Bouchra Hashassi en Femke Helon. “Door hard te werken, een goed financieel plan te maken en je verstand te gebruiken, heb je zelf al heel veel in de hand om er een succes van te maken”, vertelt Claes.
 1. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

 2. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord