Ga naar de mobiele website
^ Top

Zoveel kost het duurste stukje vlees ter wereld

thinkstock
Fan van een mals en smaakvol stukje vlees op zijn tijd? Dan ben je bij de Franse slager Alexandre Polmard uit Parijs aan het juiste adres. Om de lekkere smaak van zijn vlees te garanderen laat hij het vlees van zijn koeien 15 jaar (!) rijpen. Je kan er best wel met de kaart betalen, want zo'n delicatesse heeft zo zijn prijs.

Voor een rundsribstuk mag je bij deze prestigieuze slager maar liefst 3.000 euro neertellen. Maar aan jouw stukje vlees gaat dan ook een hele procedure vooraf. De slagerij van Alexandre Polmard werd opgericht in 1846, en Alexandre zelf is de zesde generatie van slagers in de zaak.

Alexandre kiest bewust voor één specifiek ras koeien die op een groot stuk wei grazen. Hij praat tegen de beesten zodat ze minder gestresseerd zijn, en weigert om diezelfde reden meer dan 4 koeien per week te slachten. Daarna bewaart hij zijn vers geslacht vlees in een ruimte waar het -50°C is, en laat dan lucht tegen 120 km per uur over het vlees blazen. Vervolgens laat hij het vlees nog eens 15 jaar rijpen, waardoor het uitermate mals wordt. Je zou daarna zelfs geen mes meer nodig hebben om er door te snijden, al moet je er wel 15 jaar geduld voor hebben. Dat is dan wel weer tijd genoeg om 3.000 euro bij elkaar te sparen, voor de liefhebbers.

Gelukkig verkoopt de slager in zijn zaak in hartje Parijs ook betaalbare stukjes vlees en charcuterie, die maar 28 à 56 dagen hebben gerijpt. Al is ook daar de luxe niet ver te zoeken: hij schikt zijn vlees in houten lades alsof het juwelen zouden zijn, en elk stukje is voorzien van een handgeschreven label.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug