Zoveel kopjes koffie dronk de cast van Friends in Central Perk

rv
Op een koffie meer of minder wordt niet gekeken in Central Perk, het stamcafé van 'Friends' Joey, Monica, Rachel, Ross, Phoebe en Chandler. Elke keer ze daar afspreken om bij te praten, hebben ze wel een cafeïneshot in de hand. Hoeveel dronken de personages écht, over alle seizoenen heen? Een Friends-fan rekende het uit.

Schrijver Kit Lovelace stootte enkele jaren geleden op een artikel met als titel "Hoeveel mensen zou je kunnen doden met alle cafeïne die in Friends wordt gedronken?". Hij raakte getriggerd door de vraag en ging op zoek naar een antwoord, door alle 236 afleveringen opnieuw te bekijken. Zo kon hij per persoon berekenen hoeveel koffie die gedronken had, een resultaat dat hij zelf trots deelde op Twitter.

Conclusie: met 227 kopjes staat Phoebe ruim op kop, Rachel dronk 'maar' 138 bakjes troost over alle seizoenen heen. Samen dronken alle vrienden zo'n 1.154 kopjes over de 10 seizoenen heen. Wij hebben na dit weetje vooral respect voor de crewleden die instaan voor het schoonmaken van objecten op de set. De volledige grafiek ziet er zo uit:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1829 euro aan koffie

Gelukkig hoeven ze die kopjes niet daadwerkelijk te betalen, want dat zou tot een gepeperde rekening leiden. Kit Lovelace berekende dat ze alles samen zo'n 2.077,20 dollar (1.829 euro) aan koffie spendeerden. Phoebe heeft een rekening van 408,1 dollar (359,5 euro) aan het einde van alle seizoenen, waar Rachel met 248,4 (218,8 euro) dollar toekomt.