Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

thinkstock
Het is momenteel hoogseizoen voor de blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, maar ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil.


Dit artikel verscheen eerder al op NINA.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ano Niem

    @ach was ik maar.... dan neem je wrs nog steeds (onbewust) teveel calorieën binnen..

  • Basil Fawlty

    Voor de prijs dat ze het verkopen mogen ze die zelf opeten..

  • ACH WAS IK MAAR EEN FIER

    Serieus?? Van de walvis kunnen ze nooit ne zalm maken, en van ne franse bulldog geen windhond. Stop toch is met die zever te verkopen! Ik eet 85% gezond. Drink geen frisdrank en alcohol en toch heb ik overgewicht. Het is mijn bouw! Ja, ik eet ne koek en daar zal ik nooit mee stoppen. Liever ne kilo teveel in de kist, en geleefd te hebben. Dan perfect in de kist..