Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt snickerstaart

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN

6 eidooiers

6 eieren

744 g ongeraffineerde suiker

444 g bloem

15 g bakpoeder

1 snuifje zout

1 el rauw cacaopoeder

522 g boter

222 g koolzaadolie

125 g fondant chocolade

melk

karamel

1 handvol pindanoten

BEREIDING

• Doe 6 eieren en 6 eidooiers in een kom en weeg af.

• Voeg hetzelfde gewicht suiker toe.

• Klop schuimig.

• Doe opnieuw hetzelfde gewicht bloem in een kom.

• Voeg bakpoeder en een snuifje zout toe.

• Doe er cacaopoeder bij.

• Meng in een aparte kom de boter met de koolzaadolie.

• Voeg de boter toe aan de schuimige eieren en klop verder op.

• Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en klop nog 30 seconden verder.

• Giet het beslag in 3 ronde, ingevette en bebloemde cakevormen.

• Bak de cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

• Meng voor de nougat 300 g suiker met 6 eiwitten in een kom au bain-marie.

• Klop op tot een stevige meringue gedurende 5 minuten.

• Haal de kom van het vuur en klop nog 5 minuten verder op.

• Voeg boter toe.

• Doe een lepel pindakaas en klop tot een homogeen beslag.

• Laat opstijven in de koelkast.

• Smelt chocolade au bain-marie.

• Meng voor de soak 1 el pindakaas met een weinig melk.

• Smeer een beetje nougat op de taartschotel.

• Leg de eerste laag cake op de schotel en bevochtig met soak.

• Lepel nougat op de laag en strijk af.

• Doe hetzelfde met de tweede cakelaag.

• Voeg karamel toe in het midden van de tweede cakelaag samen met een handvol pindanootjes.

• Voeg de laatste laag cake toe.

• Bestrijk met een paletmes de cake volledig met nougat.

• Overgiet de cake met karamel en strijk af.

• Doe hetzelfde met de chocolade.

• Werk af met pindanootjes en laat afkoelen in de koelkast.

 • Serveer.