Zoet, zoeter, zoetst: Loïc bakt chocoladetaart

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een chocoladetaart.

INGREDIËNTEN

1 rol bladerdeeg

250g zwarte chocolade

650ml volle room

100g ongeraffineerde rietsuiker

1 chilipeper

1 limoen

100ml gecondenseerde melk

1 vanillestokje

300g droogijs

BEREIDING

1. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier in de taartvorm.

2. Verwijder de randen en prik gaatjes in de bodem.

3. Zet een gewicht op de taart en zet 20min in de oven op 180°C.

4. Meng 100g suiker met 100ml water en zet op het vuur.

5. Haal de zeste van de limoen, verwijder de pitjes uit de chilipeper.

6. Snijd alles in fijne reepjes en voeg toe aan de suikersiroop.

7. Laat 15min konfijten.

8. Breek en smelt 250g pure chocolade au bain-marie.

9. Meng 250ml volle room met de gesmolten chocolade en roer goed.

10. Giet de ganache op de taartbodem en laat afkoelen in de koelkast.

11. Meng 100ml gecondenseerde melk met 400ml volle room.

12. Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.

13. Verpulver het droogijs.

14. Mix de room en voeg het droogijs toe.

15. Werk de taart af met de gekonfijte limoen en peper.

16. Voeg fleur du sel en roomijs toe.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Elen

    zielig dat ze Jeroen Meus willen kopiëren met deze gast. Kunnen ze echt niets origineler bedenken dan een kopie paste programma te maken. Hij wil'm zo goed nadoen dat het er net een beetje over is wat mij betreft met een net iets te voorgekauwde enthousiasme!