Zo zien ziekenhuismaaltijden in Japan eruit

Omuraisu, pastaslaatje, kippensoep, inktvisringen, fruit en groene thee
Imgur Omuraisu, pastaslaatje, kippensoep, inktvisringen, fruit en groene thee
In België zijn ziekenhuismaaltijden niet bepaald om wild van te worden, met die witte boterham met smeerkaas als hoofdingrediënt voor het diner om 17 uur in de namiddag. In Japan daarentegen zou je bijna je best doen om een been te breken. De maaltijden die je daar op je bord krijgt, zullen zonder twijfel de pijn verzachten. 

De inkijk in het menu van Japanse ziekenhuizen hebben we te danken aan een vrouw op Reddit die anoniem wil blijven. Zij beviel onlangs in een ziekenhuis in Japan. Op Imgur deelt ze kiekjes van haar maaltijden, die er smakelijker uitzien dan in sommige Japanse restaurants bij ons. "Ik keek er elke keer naar uit om te eten in het ziekenhuis, dus ik wou er ook foto's van nemen." Als je haar foto's ziet, begrijp je ook onmiddellijk waarom.

"Bij de maaltijden kwam steeds informatie over het aantal calorieën in de maaltijd," vertelt de vrouw verder op Reddit over haar ziekenhuiservaring. "We kregen ook altijd een kleine snack in de namiddag, zoals een stukje cake met thee." Volgens Ryan Takeshita, hoofdredacteur bij The Huffington Post Japan, is dit soort maaltijden niet ongewoon in Japanse ziekenhuizen. "Natuurlijk niet overal. Maar meestal zien maaltijden er zo uit in scholen, ziekenhuizen of in bedrijfsrestaurants." Wij zijn voortaan iets minder voorzichtig als we op reis gaan naar Japan. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Cyrano de Bergerac

  In ons ziekenhuis in Ieper is het eten prima. Ook in Brugge in AZ-St.Jan kreeg ik uitstekend eten. Niet zo fantastisch als dat uit Japan, maar al dat geklaag over slecht ziekenhuiseten is meestal zwaar overdreven door oververwende mensen.

 • Hugo Van Haevre

  Toen de ziekenhuizen in het Antwerpse nog zelf kookten, was het eten gewoon goed, nu kookt een grote firma voor alle ziekenhuizen en het is haast niet te pruimen sta er telkens van versteld dat ze de charcuterie ( 2 stukskes) zo dun gesneden krijgen ge kunt er haast doorzien

 • Gunther Sallis

  Misschien verandert dit als de Belgische geneeskunde leert over de relatie tussen levensstijl en gezondheid. Eén probleem; het is een bedreiging voor de winstmodellen. Het omgekeerde is eerder waar. Recent probeerde men ons nog wijs te maken dat beschavingsziekten '"brute pech" zijn.

 • Jose Van Hauwaert

  Ooit 4 dagen in een Privé kliniek gelegen in Duitsland. Ik kreeg een Menu kaart zoals in een sterrenrestaurant voor de lunch en het avondmaal. Ontbijt was typisch Duits met broodjes, hesp, kaas en worst. Maar de andere 2 maaltijden iedere dag, die wil ik niet uit eigen zak betalen. Zalm, Kalkoen of ander wild, met truffels bereide zaken, en natuurlijk het obligate witte wijntje uit de streek hoorde niet te ontbreken

 • Juliette Francois

  Da's wat anders dan een paar klamme boterhammen en een potje yoghurt. Meer werk om onze ziekenhuismaaltijden te factureren aan de patiënt dan ze klaar te maken.