Zo maak je in het vervolg zelf je pot Nutella

Ook zo verzot op de smaak van die goede oude pot Nutella maar iets minder fan van het aantal calorieën? Maak je favoriete chocopasta dan gewoon zelf. Geloof me, het is veel makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig?
- 230 g hazelnoten
- 200 g poedersuiker
- 35 g cacaopoeder
- 2 theelepels hazelnootolie (of walnootolie)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel zout

Hoe ga je te werk?
1. Verwarm de oven voor op 190º. Verspreid de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze voor 12 tot 15 minuten of tot ze er licht bruinig uitzien.

2. Laat de hazelnoten even afkoelen, en doe ze vervolgens in een blender. Maal de noten voor 2 tot 5 minuten, totdat je een smeuïge pasta krijgt. Voeg daar vervolgens het cacaopoeder, de hazelnootolie, het vanille-extract en het zout aan toe.

3. Blijf alles vermalen totdat je een glanzende en smeerbare pasta krijgt.

4. Doe de chocopasta in een voorraadpot en bewaar in de koelkast.

5. Enjoy!




Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels