Zo maak je de perfecte witte saus

Witte saus of bechamelsaus, het is één van die basisrecepten van onze Belgische keuken. Witte saus is dé saus der sauzen, dé klassieker, dé basis... Als er één saus is die je moet weten hoe te maken, dan is het deze wel.

Ingrediënten: 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 700 ml melk, peper, zout, nootmuskaat

Bereiding
Smelt de boter. Voeg bloem toe en roer droog tot het naar koekjes ruikt. Voeg een paar lepels melk toe. Roer er alle klonters uit. Voeg meer melk toe. Zorg dat er geen klonters zijn. Voeg beetje per beetje melk toe en laat indikken tot de gewenste dikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Stoom spruitjes, witte kool, bloemkool, broccoli, selder, venkel of schorseneren gaar. Meng de saus met de gestoomde groenten en je hebt een typisch Belgisch bijgerecht! Voeg extra kaas toe en je hebt de perfecte kaassaus. Ideaal voor bij bloemkool, macaroni of lasagne. Succes!




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.