Aardappelen

Gesponsorde inhoud

Zo lekker zijn aardappelen
Van bij-gerecht tot bij-zonder gerecht: de lekkerste aardappelrecepten

Lekker van bij ons

Ze zijn zo lekker, zo bijzonder en zo verrassend dat ze de andere delen van de maaltijd helemaal in de schaduw zetten. Van luchtige soufflé tot hippe aardappelwedges of originele hasselback potatoes… deze bijgerechten met aardappelen verdienen een glansrol op je bord! 

Tip!
Zo herken je een goede aardappel
Een van de vele voordelen aan Belgische aardappelen is dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn . De enige uitzondering hierop zijn de primeuraardappelen, die enkel vroeg in het seizoen (vanaf juni) in de winkel liggen.

Toch doe je er goed aan om bij de aankoop van aardappelen op de kwaliteit te letten. Koop liever geen aardappelen met een groenverkleuring of uitlopers.
Een groenverkleuring duidt erop dat de aardappelen te lang in het licht werden bewaard, waardoor ze bitter kunnen smaken.
Uitlopers ontstaan als aardappelen te lang bewaard werden. Aardappelen met uitlopers worden taai en verliezen hun vitamine C-gehalte. Beter niet meer opeten dus.

Bijzondere bijgerecht-recepten met aardappelen

‘Topgerechje’
Een simpele worst, een eenvoudige gebakken tomaat, … en dan deze smeuïge, rijkelijke aardappelwedges erbij… Dat is pas een smaakbom van een maaltijd! Niet voor kleine hongertjes!

Aardappelwedges met kaas en zure room, gepresenteerd met worst en gebakken tomaat: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-met-kaas-en-zure-room-gepresenteerd-met-worst-en-gebakken-tomaat

Lekker van bij ons

Feestelijk
Soufflé is altijd een goed idee… Zeker als je de maaltijd nét dat tikkeltje meer klasse wilt geven. Gecombineerd met champignons en geserveerd in kleine potjes is deze aardappelsoufflé een echt feestgerecht.

Soufflé van aardappelen en champignons: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/souffle-van-aardappelen-en-champignons

Lekker van bij ons

Met Zweedse roots
Hasselback potatoes komen oorspronkelijk uit Zweden, maar ook onze Belgische aardappelen lenen zich perfect voor het bereiden van dit lekkere bijgerecht uit de oven. De fijne inkepingen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook ideaal om extra smaakmakers aan de aardappelen toe te voegen.

Hasselback potato met groene pesto, parmezaanse kaas en notencrumble: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hasselback-potato-met-groene-pesto-parmezaanse-kaas-en-notencrumble

Lekker van bij ons

Nog meer aardappel-inspiratie nodig?
Zin gekregen in nog meer lekkere en inspirerende recepten met aardappelen in de hoofdrol? Neem dan snel een kijkje op www.lekkervanbijons.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.