Aardappelen

Gesponsorde inhoud

Zo lekker zijn aardappelen
Of je ze nu kookt, bakt of poft… met aardappelen zit je altijd goed

Lekker van bij ons

Regelmatig aardappelen op het menu zetten is absoluut een aanrader. Aardappelen zijn immers , voedzaam, lekker, en – niet te vergeten - ontzettend veelzijdig. Ze passen dus prima in een gezonde levensstijl! Zoek je nog wat inspiratie om je volgende portie aardappelen klaar te maken? Hier lees je er alles over, van koken tot poffen, van wokken tot pureren… Kortom, voor elk wat wils!

Koken, dé klassieker 
Gekookte aardappellen zijn niet voor niets een klassieker: gemakkelijk klaar te maken, puur van smaak en multi-inzetbaar bij tal van maaltijden. 

Weetje
Heb je nog een restje gekookte aardappelen over? Verwerk het in een smeuïge aardappeltortilla of bak de aardappelen krokant in de pan of de wok. Zo zet je in 1-2-3 weer een lekkere maaltijd met aardappelen op tafel!

Tip
Niet alleen warm, maar ook koud zijn gekookte aardappelen superlekker, in een salade bijvoorbeeld.

Luikse salade met spek, groene boontjes en ei
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/luikse-salade-met-spek-groene-boontjes-en-ei

Lekker van bij ons

Stomen, extra smaakvol
Bij stomen komen aardappelen niet in contact met water. Hierdoor blijven smaak, geur, én vitamines en mineralen beter behouden . 

Weetje
Omdat gestoomde aardappelen zo rijk zijn aan smaak, hebben ze geen extra smaakmakers zoals saus nodig.

Extra tip
Geschild of in de schil?
Aardappelen die in de schil worden gekookt of gestoomd verliezen minder vitaminen, mineralen en smaak. Denk er wel aan om de schil goed schoon te boenen voor je de aardappelen klaarmaakt. Wil je de schil toch liever niet opeten? Schrik de aardappelen dan na het koken even onder koud water, zo kan je ze makkelijk pellen.

Bakken, net dat tikje specialer
Of je ze nu klaar maakt in de pan of in de oven, gebakken aardappelen zijn dankzij hun krokante jasje echte smaakbommetjes op je bord. Ideaal voor maaltijden waarbij het net iets meer mag zijn.

Tip
Op smaak gebracht met bijvoorbeeld rozemarijn en knoflook krijgen gebakken aardappelen een extra bijzonder karakter.

Weetje
Voor een optimaal resultaat, kook je aardappelen eerst in gezouten water en laat je ze volledig afkoelen vooraleer ze te bakken.

Gebakken aardappelschijfjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-aardappelschijfjes

Lekker van bij ons

Wokken, lekker krokant 
Heb je instant zin in knapperige, goudbruine aardappeltjes, maar geen geduld of tijd om de aardappelen voor te koken? Dan is wokken de oplossing! Omdat je de aardappelen in kleine schijfjes of blokjes snijdt, kan je ze ook zonder voorkoken perfect opbakken in een goed verhitte wok.

Tip
Gewokte aardappelen passen perfect bij klassieke smaken van bij ons, maar wie houdt van fusion in de keuken kan natuurlijk ook de oosterse toer op.

Aardappeltjes en boontjes uit de wok met pikante eitjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappeltjes-en-boontjes-uit-de-wok-met-pikante-eitjes

Lekker van bij ons

Poffen, slow cooking met een korstje
Aardappelen poffen duurt wat langer dan andere aardappelbereidingen, maar het resultaat is gegarandeerd een overheerlijk gerecht, boordevol smaak én met een lekker krokant korstje.

Weetje
Je kan aardappelen niet alleen in de oven, maar ook op de barbecue en zelfs in de microgolfoven poffen.

Tip
Wil je de gaartijd in de oven of op de barbecue toch wat inkorten? Kook de aardappelen dan even voor in water.

Gepofte aardappel met wintergroenten en schelvis
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gepofte-aardappel-met-wintergroenten-en-schelvis

Lekker van bij ons

Pureren, altijd goed
Je zou kunnen zeggen dat puree niets meer is dan gekookte en geplette aardappelen, maar dat zou dit smeuïge gerecht zeker onrecht aandoen. Voor liefhebbers van comfortfood met grote C!

Tip
Geef je puree eens een upgrade door er extra smaakmakers aan toe te voegen, zoals kaas, mosterd, of yoghurt. Of wat dacht je van een zuiderse toets met olijfolie en olijven? Verrassend lekker!

Lepelhapjes met puree in 4 smaken
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/lepelhapjes-met-puree-in-4-smaken

Lekker van bij ons

Extra tip
Als het vooruit moet gaan: in de microgolfoven ermee!
Ook in de microgolfoven kan je aardappelen laten garen. Dat kan zowel geschild als in de schil. De gaartijd hangt af van de grootte en soort van de aardappelen, en van de kracht van de microgolfoven. Altijd op tijd even controleren dus.

En nu aan de slag!
Benieuwd naar concrete recepten met al deze bereidingswijzen?
Hier vind je ze: 
https://www.lekkervanbijons.be/aardappel




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.