Zo krijg je snel die gourmet- of fonduegeur uit je huis

Getty Images
Net genoten van een heerlijke fondue of plan je met oudejaar nog een gourmetsessie? Héér-lijk! Een minpuntje aan al dat feestgedruis: vaak zit de geur een week later nog altijd in je huis. Uiteraard helpt het om je ramen open te zetten en je afzuigkap aan, maar met deze trucjes krijg je de vieze geurtjes nog sneller het huis uit.

Geurkaarsen

Met een aantal geurkaarsen of -stokjes haal je niet alleen de gourmetlucht uit je huis, maar ook een heerlijke geur ín huis.

Koffie

Je kopje zwart goud is ook jouw partner in crime tegen vieze geurtjes. Niet alleen helpt koffiegruis tegen een stinkende vuilnisemmer, maar ook om geurtjes sneller uit je huis te doen verdwijnen. Zet dus enkele kommetjes in je woonkamer met gemalen koffie om de geur sneller te absorberen. Moet het wat sneller gaan? Meng de koffie dan met wat water en zet het op een laag vuurtje.

Azijn

Niet alleen koffie werkt neutraliserend, ook azijn helpt onaangename geurtjes snel weg te halen. Zet enkele schaaltjes met azijn in je woonkamer na het gourmetten of een pan met water en azijn op het vuur tijdens het koken. Wat ook werkt is om een sponsje in azijn te drenken en op een schoteltje in je woonkamer te leggen.

Laurierblad

Ook door een laurierblaadje te verbranden krijg je vieze geurtjes snel het huis uit.

Wasverzachter

Onze favoriet? Een klein beetje van je favoriete wasverzachter samen met wat water op een zacht vuurtje zetten. Bye bye vieze gourmetgeur, hello heerlijk rozenparfum!
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  Beetje welgeurend wasprodukt met water gebruik ik regelmatig in slaapkamer, salon ed en besproei ik de bekleding een beetje. Frisse geur en iedereen blij.

 • Hervé Merckx

  Beste remedie, ga dat op een ander eten.

 • Ann De Ridder

  Uitgewrongen sponshandoeken op de vloer leggen .

 • stany Van de mixere

  Wat een interessante tips.

 • Noël Dierickx

  Geldt dat ook voor het bakken van frieten? iemand? Ik zou het graag weten.