World Gin Day: de klassieker gin-tonic in een nieuw jasje

Buzzfeed
Vandaag is het internationale gin-tonic-dag. En dat mag gevierd worden. Op deze speciale dag staken we de populaire cocktail eens in een nieuw jasje. Met 5 eenvoudige receptjes tover je een originele variant van je favoriete klassieker op tafel. Schol!

De Belg toonde zich dit jaar al grote liefhebber van het bittere drankje: de voorbije 12 maanden werd er 45% meer gin gedronken in vergelijking met vorig jaar. Belgen willen bovendien vooral goede gin bij hun tonic gieten. De verkoop van dure flessen gin ging namelijk met zo'n 80% de hoogte in.

Die populariteit van de gin-tonic heeft ook één nadeel: je gasten vallen niet meer achterover wanneer je voor de zoveelste keer een fles gin uit de kast haalt. Daarom geven we enkele gemakkelijke tips mee om je gin-tonic vandaag iets bijzonderder te maken. Door gewoon enkele kleine ingrediënten toe te voegen kan je jouw cocktail personaliseren.

Aan het werk nu, it's gin o' clock!

1. Meloen gin-tonic

Hiervoor heb je nodig:
- 4 stukken groene meloen
- 50 gram rietsuiker
- 60 ml water
- gin naar keuze
- tonic naar keuze

Mix of blend de stukken meloen met de suiker en het water tot het een vloeibare massa vormt. Verdeel het over de glaasjes en vul naar eigen smaak aan met gin en tonic. Vul het glas met wat ijsblokjes en versier met enkele bolletjes meloen.

A Cozy Kitchen

2. Bloedappelsien gin-tonic

Hiervoor heb je nodig:
- 1 bloedappelsien
- appelsienlikeur
- gin naar keuze
- tonic naar keuze

Pers de bloedappelsien en meng het sap met de gin en enkele scheutjes likeur in een cocktail shaker. Doe wat ijsblokjes in de glazen en giet het mengsel erover. Vul naar eigen smaak aan met tonic. Genieten maar.

White on Rice Couple

3. Komkommer gin-tonic

Hiervoor heb je nodig:
- 6 komkommerschijfjes
- 1/2 limoen
- 6 muntblaadjes
- gin naar keuze
- tonic naar keuze

Schud eerst de muntblaadjes, de limoen en de gin door elkaar in een shaker. Doe er vervolgens de komkommer bij en schud opnieuw. Giet alles in de glazen en vul aan met tonic. Roer en laat enkele minuten intrekken. Klaar is kees!

Minimalist Baker

4. Kersenconfituur gin-tonic

Hiervoor heb je nodig:
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels confituur
- gin naar keuze
- tonic naar keuze

Doe de gin, de confituur en het geperste citroensap samen met een ijsblokje in een cocktailshaker. Schud gedurende enkele minuten en verdeel de inhoud over de glazen. Vul aan met tonic en werk af met enkele bevroren blauwe bessen en eventueel enkele muntblaadjes.

Pinterest

5. Gin-fizz

Niet echt dol op de bittere smaak van gin-tonic? Probeer dan eens een gin-fizz, die is iets zoeter en minstens even makkelijk om te maken.

Je hebt nodig:
- 1/2 citroen
- poedersuiker
- bruiswater
- gin naar keuze

Mix de gin met het geperste citroensap en de poedersuiker (2 theelepels per glas). Doe alles samen met ijsblokjes in een shaker en schud enkele minuten. Schenk de cocktail in de glazen samen met het water.

Inspired Taste