Wordt champagne-ijs de hype van de zomer? Deze ijssalons verkopen het vanaf juli

Twee Belgische ijssalons verkopen deze zomer champagnesorbet.
Unsplash/Piper-Heidsieck Twee Belgische ijssalons verkopen deze zomer champagnesorbet.
Sprankelende champagne en verfrissende sorbet: als dat geen match made in heaven is. En goed nieuws, want die goddelijke creatie, bedacht door champagnemerk Piper-Heidsieck, kan je deze zomer in twee Belgische ijssalons proeven. 

Wij, Belgen, houden van ijs. In 2018 onthulde Unilever, het bedrijf achter Magnum, Cornetto, Ben&Jerry’s en Ola, dat ze tijdens de zomer wekelijks ongeveer zo’n 10 miljoen ijsjes verkopen in ons land. En we blijken ook verzot te zijn op champagne: volgens het Comité Champagne staan we als land op de zesde plaats op de lijst van grootste champagne-importeurs. 

Geniale zet dus van Piper-Heidsieck om onze twee gekoesterde lekkernijen tot een ultiem dessert te combineren. Het merk creëerde samen met Belgische ijssalons Cremerie Germaine in Antwerpen en Glacier Gaston in Brussel een champagnesorbet, dat voor maar liefst 47% uit champagne bestaat. “Elke hap brengt dezelfde ervaring teweeg als een sip van het sprankelende goud”, zegt Jan Vandewiele van Cremerie Germaine. 

Fruitig en sprankelend

Vandewiele maakte de gelato van champagne en de maître-glacier van Glacier Gaston voegde nog gekonfijte frambozen en calamondin (een citrusvrucht uit de Filippijnse keuken) toe om het fruitige en sprankelende karakter van de drank te versterken. In beide ijssalons kan je de sorbet proeven tijdens juli en augustus. En hoeveel kost dat? Omdat Piper-Heidseck de champagne sponsort die de salons gebruiken, betaal je in beide salons even veel voor een bolletje champagnesorbet als voor een gewoon bolletje ijs: 2,5 euro.   

Cremerie Germaine vind je in de Nassaustraat 13 in Antwerpen en Glacier Gaston zowel op Place Dumon 29 als op Quai aux Briques 86 in Brussel. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Twee personen, zes bolletjes ijs, 15 euro. Voor die prijs heb ik al een fles redelijke champagne.

  • Sandra Peeters

    Baileys-ijs dat is ook lekker. En verder gewoon goede basis vanille. Niet die nonsens met extra 'room', maw extra poeder dus, dat voor ijs moet doorgaan tegenwoordig. Maar echt ijs dat voor 't minste wegsmelt. En al die mixen met smaakloze brol dat in de VS voor snoep, cake, koekjes... moet doorgaan, bah. Net als Oreo, 0% smaak, neem dan een Prince koek of zo, veel lekkerder. Begrijp dat mensen het terug zelf beginnen maken.

  • Johannes Martens

    Zonde van de drank... door de smaaktoevoegingen en extra suikers gaat de oorspronkelijke smaak helemaal verloren. Champagne hoor je gewoon te drinken. Trouwens er zijn zoveel betere champagnes als Piper-Heidseck of Veuve Cliquot waar je al de helft van de fles betaald alleen voor het etiket en de reclame.