Gesponsorde inhoud

We are ‘framily’: samenwonen met vrienden

VLAM Kaas

Cohousing: een fenomeen dat niet alleen voor hippe gezinnen is weggelegd. Jonge twintigers hokken vandaag meer dan ooit samen in de stad. Dat geldt ook voor Jeanne, Louis, Clara, Ernest, Arne en Elise. De groep vrienden nam vorig jaar de beslissing om samen te huizen in het Antwerpse en heeft daar tot vandaag geen spijt van.

Vrienden worden familie
Cohousen reikt verder dan louter financiële voordelen. ‘Na een lange werkdag is er altijd wel iemand thuis waar je samen mee kan koken, of staat er zelfs al een bordje klaar’, zegt Elise.

‘Je vrienden worden een beetje je familie’, beaamt Ernest. Ook wel ‘framily’ genoemd (friends + family). En net zoals met familie kan het weleens botsen. Soms heeft de groep een discussie of een conflict, maar dat wordt snel uitgepraat. Duidelijke afspraken zijn key. ‘Samenwonen is dan ook niet voor iedereen’, vindt Clara. ‘Je moet compromissen kunnen sluiten, anders lukt het niet.’

Het belang van gezellig tafelen
De groep probeert minstens één keer per week samen te tafelen. In de eerste plaats voor de gezelligheid, maar ook voor het groepsgevoel. Het is een kans om bij te kletsen én om afspraken te maken. Wat er zoal wordt klaargemaakt? Dat verschilt. Soms mag het wel wat meer zijn, een kaastafel bijvoorbeeld. Aan keuze geen gebrek. Een rijkgevulde kaastafel oogt niet alleen mooi, ieder vindt er wel iets naar z’n goesting. Van een zachte Damse Mokke tot de pittige Chimay. Het is een tafel met karakters en dat geldt ook voor de kazen.

Een tafel met karakters
Ook een gezellige kaastafel creëren? Met deze karaktervolle Belgische kazen wordt een etentje met vrienden gegarandeerd een succes.

Brugge Oud
Eén jaar oude kaas gerijpt onder strenge controle van de meester-kaasmaker.
Tip: als aperitiefblokje, lekker als pittig beleg of verwerkt in gerechten.

VLAM Kaas

Passendale Classic
Een halfharde authentieke kaas met eetbare korst. Zacht van smaak.
Tip: ook lekker als broodbeleg.

VLAM Kaas

Pas de Bleu
Een uitgesproken blauwschimmel met bitterzoete smaakbalans.
Tip: voor op de kaasplank, als dessert of in culinaire bereidingen.

VLAM Kaas

Damse Mokke
Bolvormige witschimmelkaas. Romig en fris van smaak.

Nazareth Classic
Traag gerijpte gatenkaas. Een harde kaas met een fijne notensmaak.

Pavé à la Leffe
Een halfharde abdijkaas. Vol en romig van smaak met rijke aroma’s van Leffe bier.

Ontdek hier alle kazen met karakter.

Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.