Waarom je je ijs omgekeerd in de diepvries moet bewaren

Ben & Jerry's
Verrassend nieuwtje van de dag: hoogstwaarschijnlijk bewaar je je pot ijs verkeerd in de diepvries. Ben & Jerry’s toont hoe het wél moet.

Volgens Ben & Jerry’s, een van ‘s werelds meest populaire ijsmerken, moet je je pot ijs omgekeerd in de diepvries bewaren. Met het deksel naar beneden dus. Deze manier van bewaren zou een belangrijke tip zijn om de zogenaamde ‘freezer burn’ te voorkomen. Dat is het vervelende fenomeen waarbij er zich dikke, smakeloze ijskristallen bovenop het ijs vormen.

Freezer burn ontstaat wanneer er vocht uit het ijs komt, dat de krachten bundelt met vochtige omgevingslucht. Wanneer het ijs vervolgens opnieuw bevriest, worden de smaak en de textuur van de room aangetast en vormt er zich vaak een witte laag van ijskristallen bovenop het ijs. Dit gebeurt vooral wanneer je je pot roomijs uit de vriezer haalt, even laat ontdooien om een grote schep te nemen en je daarna het gedeeltelijk gesmolten ijs weer invriest.

Die vorming van ijskristallen voorkom je dus door simpelweg je pot om te draaien en hem zo weer in de diepvries op te bergen. “Hierdoor druppelt het gesmolten ijs in het deksel, waar het minder kans heeft om het nog koude deel te verpesten”, klinkt het bij Ben & Jerry’s. Copy that!
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis meuleman

  Ben & Jerry's dat is geen roomijs maar water met chemische brol met echt ijs dat gemaakt is van volle melk en room heb je dat probleem niet een goede raad koop ambachtelijk ijs maar geen industrieel ijs

 • Mark Peeters

  Ontdooid ijs mag je nooit terug invriezen, kleinste kind weet dit! En van even een deur van uw vriezer open te zetten kan dat nog niet ontdooien, dan ben je toe aan nieuw toestel hoor, ik durf mijn stroom 24u afzetten en is nog bevrozen

 • Marco Di Scarpa

  I.p.v. de pot ondersteboven in de diepvries te steken kun je ook de diepvries op zijn kop zetten.

 • Dean Laerte

  Een vriezer met no-frost verhelpt dit ook.

 • Ronny Van Wijngaerden

  Ik bewaar die niet, ik eet die op.