Vrijdag = visdag, Loïc maakt zalmbrochette in teriyakisaus

VTM
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN (4 personen)

200 g Japanse rijst

100 ml sojasaus

100 ml mirin

100 ml sake

50 g ongeraffineerde rietsuiker

1 bussel radijzen

2 cm gember

1 teentje knoflook

½ chilipeper

4 zalmmootjes met vel

4 paksoi

geroosterde sesamolie

1 limoen

1 el sesamzaad

sushiazijn

zout

koriander

BEREIDING

1. Spoel 200 g rijst tot het water helder is.

2. Zet de rijst onder met water en kook in 30 minuten gaar in de rijstkoker.

3. Meng 50 g ongeraffineerde rietsuiker met 100 ml sojasaus, 100 ml sake en 100 ml mirin.

4. Zet 2 minuten in de microgolfoven om de suiker te laten smelten.

5. Spoel de radijzen en de paksoi.

6. Snijd de radijzen in fijne schijfjes. Zet ze daarna op ijswater.

7. Snijd elk zalmmootje in stukjes en prik ze op een brochettestokje.

8. Snijd 2 cm gember, 1 teentje knoflook en ½ chilipeper zo fijn mogelijk.

9. Snijd de paksoi overlangs en bak aan in geroosterde sesamolie.

10. Strijk de zalm in langs twee kanten met geroosterde sesamolie en grill eerst op de velkant.

11. Voeg de chilipeper, knoflook en gember toe.

12. Giet de radijzen af en breng op smaak met een weinig sushiazijn.

13. Blus de paksoi met teriyakisaus en wat limoensap.

14. Laat de zalm karamelliseren in de teriyakisaus.

15. Serveer de zalm met rijst, paksoi en radijzen.

16. Werk af met verse koriander en teriyakisaus.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.