Vlaamse kost! Loïc maakt stoofvlees met kroketten

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij stoofvlees met kroketten. 

INGREDIËNTEN

4 bloemige aardappelen

500g varkensspiering

2 uien

2 wortelen

1kl geconcentreerde runderbouillon

Luikse stroop

bloem

50cl MAK bier (of ander bier)

3el graanmosterd

laurier

tijm

4 eieren

panko

witte wijnazijn

20cl koolzaadolie

bieslook

BEREIDING

1. Prik gaatjes in de aardappelen en laat 10min garen in de microgolf.

2. Snijd varkensspiering in blokken en bak aan in boter.

3. Snijd twee uien en twee wortelen in stukjes.

4. Voeg de groenten toe aan het vlees.

5. Voeg wat bloem toe en blus met bier.

6. Voeg 1kl geconcentreerde runderbouillon en wat water toe.

7. Voeg 1el graanmosterd en 1el perensiroop toe.

8. Zet het vuur wat lager en voeg tijm en laurier toe.

9. Stamp de aardappelen en verwijder de schil.

10. Voeg boter, peper, zout en nootmuskaat toe.

11. Hou het eiwit apart en voeg de dooier toe aan de puree.

12. Paneer de puree in bloem, losgeklopt ei en panko.

13. Frituur de kroketten op 180°C.

14. Doe 2 eieren, 2el graanmosterd en witte wijnazijn in een maatbeker.

15. Voeg peper en zout toe.

16. Zet de mixer in de maatbeker en voeg 20cl koolzaadolie toe.

17. Werk af met fijngesneden bieslook en tijm.

18. Kruid het stoofvlees met peper en zout.

19. Serveer.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DANIEL MANHAEVE

    als ge dat al stoofvlees noemt ... hij heeft veel zwaai en zwier en wil overkomen als een vlotte persoon maar het komt allemaal gemaakt en geforceerd over. hij moet nog veel leren achter Jeroen Meeus