Visdag! Loïc maakt coquilles met beurre blanc van prosecco

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij coquilles met beurre blanc van prosecco. 

INGREDIËNTEN

1 sjalot

prosecco

3 handvol edamameboontjes

4 lente-uien

culinaire room

geconcentreerde groentebouillon

handvol verse spinazie

verse munt

6 coquilles

kress

BEREIDING

1. Snipper een sjalot fijn, houd de uiteinden bij voor later.

2. Stoof de sjalot aan en voeg een glas prosecco toe.

3. Ontdooi 3 handvol edamameboontjes.

4. Snijd het groen van de lente-ui en maak ze proper.

5. Dop de boontjes door erop te duwen.

6. Doe een handvol edamameboontjes in een steelpan.

7. Voeg het groene van de lente-ui en de rest van de sjalot ook.

8. Voeg culinaire room toe aan de prosecco.

9. Voeg een bodem water toe aan de groene groenten.

10. Voeg ook geconcentreerde groentebouillon toe.

11. Doe de lente-uien in een steelpan en voeg boter toe.

12. Voeg een bodem water en geconcentreerde groentebouillon toe.

13. Spoel een handvol spinazie en voeg toe.

14. Mix de groene groenten tot een puree.

15. Voeg verse munt toe en een klontje boter.

16. Kruid af met peper en zout en mix opnieuw.

17. Zeef de puree.

18. Kruid de coquilles aan beide kanten met peper en zout.

19. Besprenkel ze met olijfolie.

20. Brand de lente-uien kort aan.

21. Doe sesamolie over de edamameboontjes.

22. Bak de coquilles kort aan in wat olijfolie.

23. Voeg nog wat boter toe aan de saus en meng.

24. Dresseer. Werk af met kresse.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.