Vis op vrijdag: Loïc maakt pladijs meunière

pladijs meuniere
VTM pladijs meuniere
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pladijs. 

INGREDIËNTEN

300g vastkokende aardappel

boter

tijm

1el kappertjes

handvol peterselie

1 pladijs

1kl zure room

1kl mierikswortelpasta

2el witte wijnazijn

1 citroen

handvol waterkers

BEREIDING

1. Snijd de aardappelen in schijfjes.

2. Vet een ovenschotel in met boter.

3. Maak dakpansgewijs laagjes met de aardappelen.

4. Breng elke laag op smaak met peper, zout en tijm.

5. Leg tussen elke laag wat boter.

6. Sluit de ovenschotel af met bakpapier en druk goed aan.

7. Laat 30min bakken aan 200°C.

8. Snijd 1el kappertjes en een handvol peterselie fijn.

9. Kruid de pladijs met peper en zout. Bak aan in boter.

10. Meng 1kl mierikswortelpasta met 1kl zure room.

11. Voeg 2el witte wijnazijn en 5el olijfolie toe.

12. Kruid af met peper en zout.

13. Zet de aardappelgratin nog 5min onder de grill.

14. Voeg de peterselie en de kappertjes toe aan de botersaus.

15. Voeg zeste en sap van een citroen toe.

16. Meng een handvol waterkers onder de vinaigrette.

17. Serveer.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicolas Van Isterdael

    Waar heeft die leren koken ???

  • Laetitia Dubois

    Voor een meunière moet het boter noisette zijn, niet alleen van schuimig.