Vis op vrijdag! Loïc maakt linguine met mosselen

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. 

INGREDIËNTEN (2 personen)

10 cl koolzaadolie

1 kg mosselen

4 sjalotten

1 ui

3 selderstengels

1 teentje knoflook

handvol platte peterselie

witte wijnazijn

1 el ongeraffineerde rietsuiker

laurier

250 g linguine

1 glas witte wijn

olijfolie

½ blik gehakte tomaten

1 kl venkelzaad

1 kl komijnzaad

BEREIDING

1. Was de mosselen en laat ze weken in koud water.

2. Doe een bodem koolzaadolie in een kom.

3. Snijd 4 sjalotten fijn en frituur ze in de olie.

4. Spoel de selder en snijd de selder en de ui in blokjes van 0,5 cm.

5. Hak een teen knoflook fijn.

6. Snijd een handvol peterselie fijn.

7. Doe iets meer dan de helft van de ui en de selder in een steelpan.

8. Voeg wat witte wijnazijn en 1 el suiker toe.

9. Voeg water, een blad laurier en een snuif zeezout toe en laat koken.

10. Kook 250 g linguine in 9 minuten al dente in gezouten water.

11. Doe de ui, selder, look en peterselie in een schaal.

12. Voeg de mosselen toe.

13. Voeg een glas witte wijn, een half blik gehakte tomaten, olijfolie, peper en zout toe.

14. Stamp 1 kl venkelzaad en 1 kl komijnzaad fijn in de vijzel en voeg toe.

15. Zet dit 5 minuten in de microgolfoven op 600W.

16. Giet de gefrituurde sjalot af.

17. Giet de pasta af en haal de mosselen uit de oven.

18. Serveer de pasta met de mosselen, gepekelde groenten en gefrituurde sjalot.