Uitgetest: het makkelijke maar geniale trucje om knoflook te pellen dat viraal gaat op Twitter

Getty Images
Verse knoflook voegt heel wat smaak toe aan een gerecht, maar het pellen van de bol is vaak nogal een gedoe. Volgens de Canadese Valentina Lord bestaat er echter een trucje dat dit karwei in 1-2-3 klaart, zonder dat de schil aan je vingers blijft plakken en je handen er hard door gaan rieken. Wij probeerden het zelf uit. 

In de bewuste video die Valentina Lord op Twitter plaatste, wipt ze de teentjes look vlotjes uit de schil alsof het niets is. Ze steekt haar mes in de teentjes en hupsakee! “Voor iemand die veel Koreaans eten maakt, vind ik dit de beste manier om look te schillen”, zegt ze. Veel surfers reageren stomverbaasd, onder wie model Chrissy Teigen. “WHAAAAAAAAAAAAAAAT”, is haar korte en bondige reactie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Werkt het ook echt? - Wij deden de test

Er gaan heel wat trucjes rond op het internet, maar velen blijken amper of gewoonweg niet te werken in de praktijk. Tegen onze verwachting in, werkt deze knoflookhack echter wél. Zo vlot als in de video gaat het voorlopig niet bij ons en veel teentjes look breken in 2 door er met het mes in te steken. Maar zoals je kunt zien op de onderstaande foto, zijn de teentjes wel - zo goed als - ontdaan van hun schil. Mits een beetje extra oefening, moet dit zeker nog sneller en beter lukken. 

Timon Van Mechelen2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Caitlynn Vantongelen

    Er is nog een makkelijke manier: “kontje” er af snijden en dan lichtjes met je mes op het teentje drukken. Schil komt er in 1-2-3 af.

  • Desire VD Goede

    Dit werkt enkel op goed gedroogde knollen. Met verse look moet je dat niet proberen, maar dan zijn de schillen nog zacht genoeg om mee de pot in te gaan.