Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Transformeer pizza tot een griezelige Halloweensnack met deze simpele hack (als je durft!)

Brr, nog nooit kreeg je zulke koude rillingen van een stuk pizza. Nog altijd even lekker, maar nu extra griezelig dankzij de chorizo- en olijfspinnetjes die eroverheen kruipen. 

Wat heb je nodig? (voor 4 à 6 personen)

1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 g tomaten in blik
3 el peterselie, fijngehakt
2 rollen pizzadeeg
2 bollen mozzarella, in plakjes
1 kleine rode paprika
60 g dunne plakjes chorizo
50 g zwarte olijven
50 g groene olijven
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Fruit de sjalot met de look glazig in olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten pruttelen. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg open en bestrijk het deeg met de saus. Blijf 1 cm van de rand. Verdeel er de plakjes mozzarella over.
3. Snijd kleine plakjes paprika in dunne reepjes. Leg enkele plakjes chorizo op de pizza. Dat worden de lijfjes van de grotere spinnen. De reepjes paprika worden de poten van deze spinnen. Halveer de olijven.
Verdeel de helft van de olijven met de bolle kant naar boven op de pizza. Dat worden de lijfjes van de kleine spinnetjes. Snijd de andere helft van de olijven in reepjes en vorm hier de poten van. Zet de pizza’s 12 minuten in de oven. 

Zijn halloweengerechtjes wel iets voor jou? Probeer dan ook deze spaghettinestjes met chipolata.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.