Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Tournée Minérale wordt een makkie met deze tropische mocktails achter de hand

Blijf je deze februari uit de buurt van alcohol? Applausje voor jou. Maar voor die momenten waarop je toch graag iets decadenters drinkt dan een frisdrankje: deze mocktails met vers fruit en frisse kruiden houden het boeiend. Schol! 

Ananas-kokosmocktail

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

450 g verse ananas
sap van 1 limoen + enkele schijfjes limoen
100 ml kokosmelk
100 ml bruiswater
ijsblokjes
enkele takjes munt
honing

Zo maak je het :

1. Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix de blokjes heel fijn in een blender. Voeg het limoensap en de kokosmelk toe en mix nog even door.
2. Verdeel enkele ijsblokjes over 4 glazen. Giet er de ananas mocktail in en vul aan met een scheut bruisend water. Bedruppel met wat honing en werk de glazen af met een takje munt en een schijfje limoen.

Mandarijn-tijmmocktail

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 el geraspte gember (optioneel)
100 ml water
bosje tijm + extra om af te werken
sap van 12 à 15 mandarijnen + extra schijfjes mandarijn
200 ml spuitwater met citroensmaak
ijsblokjes

Zo maak je het :

1. Breng voor de mandarijnmocktail de suiker en de vanillesuiker met het water, de gember en de tijm aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen tot een siroop. Laat daarna volledig afkoelen.
2. Giet 2 el van de siroop in elk longdrink glas, vul aan met ijs en daarna met het mandarijnensap. Roer met een lange lepel. Giet er nog een scheutje limonade bij en werk de mocktail af met enkele takjes tijm en schijfjes mandarijn.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl