Topkok geeft tips om verspilling tegen te gaan

Foto door rawpixel via Unsplash
We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van Michelin en voor The Food and Agriculture Organization (FAO) vertelt hij hoe je voedselverspilling kunt tegengaan.

Sommige tips zullen veel mensen bekend in de oren klinken: ga niet naar de markt met een hongergevoel. Ook legt Heinz de nadruk op het maken van een plan: hoeveel eiwitten, groenten, fruit, koolhydraten heb je nodig. En koop dan alleen de hoeveelheden die je nodig hebt, niet meer.

Een andere manier om voedsel goed te  houden: sla je boodschappen op in speciale containers voor vis, fruit, groenten, vlees en zo verder. Op die manier kunnen voedingsmiddelen elkaar niet 'verontreinigen'. 




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Grande

    Ik zou graag eens de afvalcontainers van La Pergola willen zien om te weten wat daar verspild wordt aan eten.

  • Emi De graeve

    Wie als groendioneerde met beperkt budget zit wordt autmatisch creatief in koken en maakt komaf met verspilling.