Tarte tatin met een twist: Loïc maakt versie met witloof

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij tarte tatin met witloof. 

INGREDIËNTEN

4 stronken grondwitloof

2el rietsuiker

verse tijm

1 sjalot

verse bieslook

100g roomkaas

1 citroen

bladerdeeg

1 ei

1tl witte wijnazijn

150g rauwe ham

BEREIDING

1. Bewaar de buitenste bladen voor de salade.

2. Snijd de rest van het witloof in kwartjes.

3. Stoof aan in boter.

4. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

5. Voeg 2el suiker toe.

6. Snijd verse tijm fijn en voeg toe.

7. Laat het witloof uitlekken op keukenpapier.

8. Voeg water toe aan de karamel.

9. Smeer de ovenschotel in met de karamel en vul die met witloof.

10. Snijd een bladerdeeg en leg het op het witloof.

11. Meng een eidooier met de karamel.

12. Strijk het bladerdeeg ermee in.

13. Laat 20min bakken in een over op 180°C.

14. Snijd een sjalot fijn.

15. Snijd tijm en bieslook fijn.

16. Voeg toe aan de roomkaas.

17. Kruid af met peper en zout.

18. Voeg zeste en sap van een citroen toe.

19. Doe de kruidenkaas in een spuitzak.

20. Snijd het witloof in slierten.

21. Voeg olijfolie, peper en zout toe.

22. Werk af met 1tl witte wijnazijn.

23. Draai de ovenschotel om op een bord.

24. Werk de tarte tatin af met verse tijm.

25. Werk de salade af met kruidenkaas en rauwe ham.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.