Tapas! Loïc maakt pan con tomate, patatas bravas en croquetas de jamon

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (6 personen)

Croquetas de jamon

1 dikke snee rauwe ham (100 g)

olijfolie

bloem

700 ml melk

nootmuskaat

150 g geraspte kaas

2 kl paprikapoeder

frituurolie

3 eieren

panko

Patatas bravas

8 vastkokende aardappelen

1 sjalot

1 teen knoflook

1 chilipeper

olijfolie

1 kl gerookt paprikapoeder

1 groentebouillonblokje

1 blik tomatenpulp

Pan con tomate

1 ciabatta

2 coeur de boeuf tomaten

Olijfolie

1 teen knoflook

BEREIDING

• Snijd de ham in blokjes.

• Verwarm een grote kookpot en bak de ham krokant in olijfolie.

• Schil 8 vastkokende aardappelen.

• Haal de ham uit de olie en laat afkoelen.

• Voeg bloem toe aan het hamvet tot je een roux bekomt.

• Laat de roux nog even uitbakken tot het naar koekjes ruikt.

• Snijd de aardappelen in blokjes, spoel ze en laat enkele minuten weken in koud water.

• Voeg beetje bij beetje 700 ml koude melk toe aan de roux.

• Breng op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout.

• Voeg 150 g geraspte kaas toe en laat smelten.

• Voeg de ham toe en kruid af met 1 el paprikapoeder.

• Giet de vulling in een ovenschaal en laat dit 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.

• Snipper 1 sjalot, 1 teentje knoflook en 1 chilipeper fijn en stoof glazig in olijfolie.

• Voeg 1 kl gerookt paprikapoeder, 1 groentebouillonblokje, 1 blik tomatenpulp en ½ blik water toe.

• Giet de aardappelen af en dep droog met een handdoek.

• Klop 3 eieren los in een ovenschaal, doe panko in een andere ovenschaal en doe bloem en paprikapoeder in een derde ovenschaal.

• Rol balletjes van de vulling en haal ze door de bloem, het ei en daarna door de panko.

• Bak de kroketjes in 3 minuten goudbruin in de friteuse op 180°C.

• Verwarm 3 cm olijfolie in een sauteuse en frituur de aardappelen 10 minuten.

• Verwarm de oven voor op grillfunctie.

• Snijd het brood in bruschetta’s en bestrijk ze met olijfolie.

• Rooster de broodjes 5 minuten in de oven.

• Snijd 2 coeur de boeuf tomaten doormidden en rasp de vleeskant tot pulp.

• Breng de pulp op smaak met zout en olijfolie.

• Haal de broodjes uit de oven en strijk ze in met een teentje knoflook.

• Beleg de broodjes met tomatenpulp.

• Serveer de patatas bravas met de salsa brava, de kroketjes en de pan con tomate.