Ga naar de mobiele website
^ Top

Supersnel klaar! Sandra Bekkari kookt spaghetti courgetti met pesto

Gezonder eten begint bij minder gezonde gewoontes opgeven. Onze huischef Sandra Bekkari stelt voor om die spaghetti op je bord te vervangen door courgetti, of sliertjes courgette. Doe er nog wat pesto en kruidige tomaatjes bij en klaar is Kees. Wedden dat je de klassieke spaghetti niet zal missen?

Dit heb je nodig:

12 kerstomaatjes 
2 courgettes
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
2 handen basilicum
3 el pijnboompitten
sap van 1 citroen 
stuk parmezaan van 30 g 
provençaalse kruiden
zwarte peper
snuifje zeezout (of fleur de sel)

Zo maak je het:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en maak sliertjes met een spiraalsnijder.
Stap 3: Doe de parmezaan, de knoflook, de olijfolie, de basilicum, het citroensap en de pijnboompitten in de blender en mix tot een gladde pesto.
Stap 4: Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5: Bak de courgetteslierten ongeveer 3 minuten in een pan met een beetje olijfolie; niet te lang, anders worden ze papperig. Kruid af met zwarte peper.
Stap 6: Haal uit de pan en laat even uitlekken.
Stap 7: Meng met de pesto. Leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum.

Meer over



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug