Streetfood bij je thuis: fish burger

rv
De zomer is in volle gang en dat betekent dat we onze honger weer kunnen stillen en onze dorst kunnen laven bij de vele foodtruckfestivals. Geen onuitputbare portemonnee? Begrijpelijk. Om ervoor te zorgen dat jij je buik nog rond kan smullen, schotelen we je enkele typische streetfood-gerechten voor. Smakelijk! De signature dish van vandaag: fish burger van Jean sur Mer.

Je kan deze zomer nog aanschuiven bij de Jean sur Mer-foodtruck op Linkerwoofer, Wecandance en Laundry Day.

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 zakje Jean sur Mer kibbelingbeslag (te koop bij Delhaize, Alvo en Spar)
- 450 g witvis (koolvis)
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 g tartaarsaus of een andere saus naar keuze
- 20 g geraspte rodekool rauw
- 20 g geraspte wittekool rauw
- ¼ komkommer
- ½ paprika
- 4 blaadjes kropsla
- 1 el zilveruitjes
- 10 blaadjes munt
10 blaadjes koriander

Bereiding:

Vis
- Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking (gebruik bier of koud (spuit)water).
- Snij de vis in gelijke delen van gewenste grootte (ongeveer 5 cm op 5 cm).
- Dompel de vis in het beslag en verwarm een wokpan met olie (zie video).
Laat de stukjes vis met beslag rond een voor een in het vet laten zakken (180 C°). Bak ongeveer 3 tot 5 min tot ze mooi goudbruin zijn en ze vang op in een schaal met keukenrol.

Groenten
- Snij de paprika in de reepjes en de komkommer in schijfjes.
Meng de kool, zilveruitjes, komkommer en tomaat in een mengkom.

Afwerking
- Doe het broodje open en voeg een beetje saus toe.
- Vervolgens groentjes en 100 g krokante kibbeling.
- Herhaal met saus en groentjes.
Werk af met groene kruiden.




Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels