Varkensvlees

Gesponsorde inhoud

STOEMP! Troostend winterfood,
superlekker met varkensvlees

Stoempbroodje met worst
Lekker van bij ons Stoempbroodje met worst
Een lekkere stoemp is een all-time favorite. Iedereen lust het, je verwerkt er zowat elke groente in én je hoeft echt geen chef-kok te zijn om een perfecte stoemp te serveren… In de winter smaakt zo’n geweldige stamppot nog extra. Een stukje varkensvlees erbij en je hebt 100% comfortfood op je bord!

Patat! Zo maak je de perfecte stoemp…

• Ga voor bloemige aardappelen. Deze bevatten meer zetmeel dan vastkokende aardappelen en vallen makkelijker uiteen tijdens het koken en het stampen.
 Snij de aardappelen in stukken van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.
• Leg de aardappelen pas in het water wanneer dit kookt, zo blijven de vitamines beter bewaard.
• Giet de aardappelen af, laat ze even stomen en plet ze met een aardappelstamper. Hou je van een klassieke stoemp? Plet de aardappelen dan niet te fijn. Liever een smeuïge puree? Voeg dan een scheutje warme melk en een klontje boter toe.
 Werk af met peper, zout en nootmuskaat.

Ik zit ook lekker in de puree!

Spinazie, wortel, broccoli, pompoen: heerlijke klassiekers die altijd smaken. Maar experimenteer ook eens met deze vergeten groenten: knolselder, pastinaak, aardpeer, warmoes, postelein en savooikool. Of ga voor een mix van verschillende groenten, zoals spruitjes met oesterzwammen, courgette en tomaat of spinazie met broccoli.

Tip!
Voor een groentepuree hou je rekening met de verhouding 1/3de aardappelen, 2/3de groenten.

De details doen het ‘m

• Voor extra smaak voeg je tijdens het koken een kruidentuiltje met laurierblaadjes en een paar takjes tijm toe aan je groenten. Ook lekker: voeg na het stampen verse kruiden toe.
 Lekker apart: werk je stoemp eens af met geraspte gember, chili of een lepeltje mosterd.
 Hou je van een bite in je puree? Voeg wat krokant gebakken spekjes toe of laat je verrassen door stukjes hazelnoot of walnoot. Alvast een leuk extraatje voor een zomerse stoemp: gesnipperde lente-uitjes.
• 100% comfortfood: strooi een laagje geraspte kaas over de stoemp en zet je schotel een paar minuten onder de grill.

Varken + stoemp: 3 x winters lekker

* Yummie lunchStoempbroodje met worst
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/stoempbroodje-met-worst

* Op-en-top comfortfood: Varkenskroontje met stamppot van savooikool en gekarameliseerde ui
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenskroontje-met-stamppot-van-savooi-en-gekarameliseerde-ui

* Zondagsfavoriet: Varkensgebraad in sinaaskorst met wortelstoemp
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkensgebraad-met-sinaaskorst-en-wortelstoemp

Goesting gekregen?
Op 
www.lekkervanbijons.be vind je nog meer lekkere stoemprecepten met varken maar ook met bijvoorbeeld griet, garnalen en een gepocheerd eitje of konijnfilet.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.