Stil je honger met een geroosterd paprikasoepje

Healthyisfunky
Een lichte en gezonde lunch die toch je rammelende maag tot rust brengt? Onze gastblogger Mich Baron heeft de perfecte maaltijdsoep voor jou: snel klaar en minstens even snel weer op (wegens overheerlijk).

Voor de soep:
- 5 rode paprika's
- 1 teentje knoflook (of meer als je van look houdt)
- 1 prei
- 1 tl olijfolie
- 4 tomaten
- 750 ml water
- glutenvrij groentebouillonblokje (of 2 el glutenvrij groentebouillonpoeder)
- 1 tl paprikapoeder
- 100 ml soja-alternatief voor room
- zwarte peper & fleur de sel

Voor de slanke croutons:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 1 teentje knoflook

Healthyisfunky

Hoe maak je het?

1. Rooster de paprika's. Verwarm de oven voor op de grillstand op 240 °C.

2. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in dikke repen (van 3 cm) en leg ze met de velkant naar boven op een ovenrooster. Zet het rooster 10 minuten onder de ovengrill (of tot het vel van de paprika zwart wordt).

3. Laat de paprika's afkoelen en verwijder het zwartgeblakerde vel. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in grote ringen (2 cm).

4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de knoflook 5 minuten.

5. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de paprika's, de tomaten, het water, de groentebouillon en het paprikapoeder
toe.

6. Breng het water aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

7. Maak de croutons. Rooster de sneetjes brood. Pel de knoflook en wrijf de geroosterde sneetjes brood er onmiddellijk mee in. Laat de sneetjes afkoelen en breek ze in stukjes.

8. Neem de soep van het vuur en mix ze met een staafmixer.

9. Zet de soep nog 2 minuten op het vuur. Breng op smaak met peper en fleur de sel.

10. Verdeel de soep over soepkommen en werk af met het soja-alternatief voor room en de croutons.

Healthyisfunky