Smakelijk! Loïc maakt Spaanse kikkererwtensoep met balletjes

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (6 personen)

800 g kikkererwten (4 blikken)

2 el paprikapoeder

olijfolie

100 g chorizo

2 uien

3 tenen knoflook

1 wortel

2 rode paprika’s

1 blik gepelde tomaten

1 laurierblad

1 groentebouillonblokje

250 g gemengd gehakt

1 ei

melk

panko

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Giet 2 blikjes kikkererwten af en spoel ze onder de kraan.

• Verspreid de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier.

• Giet er wat olijfolie over. Kruid af met peper, zout en 1 el paprikapoeder.

• Rooster de kikkererwten 20 minuten in de oven op 200 °C.

• Snijd een chorizo in plakjes en bak krokant zonder vetstof.

• Haal de chorizo uit de pan en laat afkoelen.

• Snijd 1 wortel, 1,5 uien, 2 paprika’s en 2 tenen knoflook grof en stoof ze in de olie van de chorizo.

• Voeg 2 blikken kikkererwten met vocht, 1 blik gepelde tomaten en 1 laurierblad toe.

• Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg toe.

• Zet de groenten onder water en kruid af met peper. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

• Snipper 1/2 ui, 1 teen knoflook en de chorizo fijn en voeg toe aan 250 g gemengd gehakt.

• Haal de kikkererwten uit de oven en laat afkoelen.

• Kruid het gehakt af met peper en 1 el paprikapoeder.

• Voeg 1 ei, een scheutje melk en wat panko toe.

• Verwarm een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de balletjes aan in olijfolie.

• Mix de soep, voeg nog een beetje water toe en werk af met versgemalen peper.

 • Serveer de soep en werk af met balletjes, geroosterde kikkererwten en olijfolie.