Smakelijk! Loïc maakt moelleux aux chocolat met karamel en pompelmoes

VTM
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een moelleux au chocolat met een lopend hartje van karamel. 

INGREDIËNTEN (6 personen)

160 g ongeraffineerde rietsuiker

200 ml culinaire room

80 g ongezouten boter

zoutvlokken

200 g pure chocolade

200 g boter

6 eieren

100 g suiker

100 g bloem

2 pompelmoezen

basilicum

BEREIDING

Doe 160 g ongeraffineerde rietsuiker in een kom op een vuur.

Voeg een klein scheutje water toe en laat smelten tot een karamel.

Meng 200 g boter en 200 g pure chocolade.

Smelt in de microgolf op 600 W.

Meng 6 eieren met 100 g suiker.

Klop de eieren schuimig.

Voeg 200 ml room toe aan de karamel. Laat smelten.

Meng de gesmolten boter en chocolade.

Voeg 80 g ongezouten boter toe aan de karamel. Werk af met zoutvlokken.

Doe de karamel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Meng de chocolade met de eieren. Voeg een snuifje zout en 100 g bloem toe.

Doe het beslag in een spuitzak.

Zet de vormpjes op een ovenschaal met een siliconen mat (of bakpapier).

Doe ook bakpapier in de vormpjes.

Meng voor 1/3e met het beslag, voeg dan karamel toe en vul weer op met beslag.

Zet 14 minuten in een oven van 200°C.

Snijd een pompelmoes à vif.

Bestrooi met suiker en laat karamelliseren met een bunzenbrander.

Werk af met wat basilicum.

Serveer de moelleux met de pompelmoes.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.