Smakelijk! Loïc maakt een brunch burrito

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (1 burrito en 3 l iced tea)

Iced Tea

3 el losse earl grey thee (10 zakjes)

5 limoenen

2 el honing

2 duimen gember

handvol verse munt

1 kaneelstokje

1 chilipeper

ijsblokken

burrito

5 sneetjes ontbijtspek

200 g zure room

2limoenen

2 eieren

1 tortilla

50 g cheddar

jalapeñopepers

1 avocado

1 handvol koriander

½ rode ui

10 trostomaten

olijfolie

BEREIDING

1. Doe 3 el losse earl grey thee in een glas. Voeg heet water toe en laat 3 minuten infuseren.

2. Leg de sneetjes ontbijtspek tussen 4 vellen keukenpapier en gaar in 3 minuten krokant in de

microgolfoven op maximaal vermogen.

3. Meng 200 g zure room met de zeste en het sap van 1 limoen.

4. Kruid af met een snuifje zout en meng.

5. Laat een pan met olijfolie opwarmen op middelmatig vuur.

6. Giet de thee door een zeef in een grote kan.

7. Kluts 2 eieren en bak in olijfolie tot een omelet. Kruid af met peper en zout.

8. Leg de tortilla er bovenop en draai om.

9. Rasp 50 g cheddar bovenop het omelet en voeg jalapeñopepers toe.

10. Snijd 1 avocado in partjes. Haal de schil eraf.

11. Snijd voor de salsa een handvol koriander en ½ rode ui fijn.

12. Snijd 10 trostomaten fijn en voeg toe.

13. Werk af met het sap van ½ limoen, peper, zout en olijfolie.

14. Serveer de burrito met spek, avocado en salsa.

15. Pers 5 limoenen en voeg toe aan de iced tea.

16. Kneus 2 duimen gember en 1 chilipeper en voeg toe.

17. Voeg 1 kaneelstokje en 2 el honing toe.

18. Vul met water en voeg verse munt toe. Werk af met ijsblokken.