Simpel maar geniaal: zo maak je een gepocheerd ei in de microgolfoven

Getty Images
Een roerei of een gekookt eitje maken, kan iedereen (hopelijk) wel. Maar een ei perfect pocheren is nog net van een ander niveau. Niet meer met deze makkelijke hack waarmee je een ei kun pocheren in de microgolfoven. We probeerden het zelf ook even uit en kunnen bevestigen dat het ook écht werkt.

Soms gaan er zo van die trucjes rond op het internet, die te goed lijken om waar te zijn. Zo ook deze van het online magazine Kitchn om een ei te pocheren in de microgolf. En toch werkt het dus wel degelijk. Een woordje uitleg.

Zo gaat het in zijn werk

Vul een kopje tot de helft met water, doe er een halve eetlepel azijn bij en breek er dan een ei in open. Dek af met een bordje en zet 60 seconden in de microgolfoven. Afhankelijk van de sterkte van je microgolf, kan het zijn dat je daar nog 20 seconden bij moet doen.

Vervolgens zal je een behoorlijke wansmakelijke drek aantreffen in het kopje, maar onder die waas zit dus écht een perfect gepocheerd ei. Verwijder het heel voorzichtig met een eetlepel en laat het overtollige water eraf lopen. Smakelijk!

Timon Van MechelenReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels