Simpel en lekker! Loïc maakt een eenpansgerecht met peer

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een eenpansgerecht. 

INGREDIËNTEN

500g krielaardappelen

500g gezouten spek

2 stronkjes witloof

3 peren

500g diepvries veenbessen

2el suiker

handvol bieslook

handvol bladpeterselie

1 sjalot

1el zure room

1 citroen

BEREIDING

1. Kook 500g krielaardappelen 15min in gezouten water.

2. Snijd gezouten spek in dikke blokken.

3. Snijd de achterkant van het witloof. Verwijder de buitenste bladeren.

4. Snijd de harde kern weg.

5. Bak het spek en het witloof aan in boter.

6. Snijd 2 peren in kwartjes en voeg toe aan de pan.

7. Zet het deksel op de pan en laat stoven.

8. Doe veenbessen in de steelpan en voeg water toe.

9. Snijd een sjalot fijn en doe in een kom.

10. Snijd bieslook en bladpeterselie fijn.

11. Giet de aardappelen af en voeg toe aan de sjalot.

12. Voeg 1el zure room en verse kruiden toe.

13. Voeg zeste en sap van een citroen toe.

14. Werk af met peper en zout.

15. Snijd een peer in brunoise en voeg toe aan de veenbessen.

16. Voeg 2el suiker toe.

17. Kruid het witloof af met peper en nootmuskaat.

18. Werk af met fleur de sel en verse kruiden.

19. Serveer.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.