Exclusief voor abonnees

Sandra Bekkari somt de voordelen van soep op + 3 snelle recepten

Sigfrid Eggers
Sandra: "Een bron van vezels en voedingsstoffen, ideaal om je honger te stillen én supersnel klaar. Thuis staat er altijd versgemaakte soep in de koelkast: ik geniet er op elk moment van de dag van en ik deel dan ook graag mijn tien soeptips met jullie."

1. Enkel soep als lunch? Tenzij je echt een rijke maaltijdsoep (bijvoorbeeld met peulvruchten erin) eet, is dat te weinig. Eet je alleen soep, dan is de kans groot dat je met een reuzehonger thuiskomt en alsnog de koelkast plundert voor je aan tafel gaat.

2. Soep is ideaal als tussendoortje. Ik kan echt op elk moment van de dag een kop soep drinken. Het stilt de honger en geeft je – leuk tijdens de wintermaanden – een gezellig warm gevoel.

3. Soep op het werk? Zet een thermos op je bureau en drink af en toe een kop.

4. Een kom soep vóór je maaltijd zorgt dat je bewuster eet, de eerste honger is al wat gestild. Ik eet er vaak tijdens het koken.

5. Soep bezorgt je lichaam niet alleen extra vitaminen en voedingsstoffen, maar ook extra vocht. Handig in de winter, wanneer anderhalve liter water drinken niet altijd even vlot gaat.

6. Ik maak soep het liefst met verse groenten, maar als het snel moet, kan je net zo goed diepvriesgroenten gebruiken. Die bevatten zelfs meer vitaminen dan groenten die al wat langer in de winkel of je koelkast lagen. Alleen zijn ze qua smaak fletser en moet je wat beter afkruiden.

7. Soep maken met voorgesneden groenten kan ook. Hoe langer ze in de verpakking zitten, hoe meer vitaminen en mineralen ze verliezen. Tegenwoordig hebben sommige supermarkten hyperverse voorgesneden groenten in de rekken: vaak zijn ze de dag zelf nog gesneden en verpakt. Ideaal!

8. Heb je graag wat extra crunch in je soep? Je kan korstjes prima vervangen door geroosterde zaden of nootjes.

9. Verse kruiden horen er voor mij ook echt bij: je soep ziet er veel mooier en frisser uit. Maar kruiden zijn niet alleen leuk voor het oog, het zijn ook echte smaakmakers én ze zitten boordevol gezonde plantenstoffen.

10. Wil ik mijn soep graag wat romiger, dan doe ik er een schepje Griekse yoghurt bij.

Drie lekkere snelle recepten van Sandra

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • regy cardoen

    Van veel soep eten ga je lang leven zei mijn oma altijd. Ze is 95 jaar geworden. De soepen van Bekkari zijn dan nog gezond en lekker op de koop toe, geen roomtoevoegingen enz...... Het enige nadeel van soep is, dat je je lippen verbrand als je ze te heet drinkt

  • Hilde de Schutter

    Sandra is super! Daarom heeft ze ook zoveel volgers . Lekker en eenvoudig koken!

  • Wouters Bernadette

    Ik heb al (o.a.), een paar soepen gemaakt uit Sandra’s boeken en was steeds een schot in de roos. Ik heb dan ook altijd een portie in de diepvries, zeker met dit weer een aanrader. Volgende keer maak ik de minestrone. Lekker en zo gezond.

  • Luc Lauwers

    We missen Sophie Dumont , véél beter

  • louis bouduin

    Niet roken. Geen alcohol. Weinig vet. Iedere dag een kom verse soep. Dat gecombineerd met dagelijks een fikse wandeling, en je gaat evengoed dood. Maar je levenskwaliteit blijft beter tot het einde. Zeker weten.