Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Risotto met een twist: vervang de rijst door linzen voor een gezondere 'linzotto’

We houden allemaal van risotto. Snel, veelzijdig en romig: what’s not to love? Maar soms heb je zin in iets anders en dan kan je voor een gezondere versie van je geliefde gerecht gaan: linzotto. Even romig, snel en veelzijdig, maar dankzij de linzen ook extra voedzaam.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
150 g kastanjechampignons, in partjes
2 takjes selder, in blokjes
150 ml witte wijn
250 g spinazie
500 g linzen (blik), uitgelekt gewicht
150 ml groentebouillon (150 ml heet water + 1/3de bouillonblokje)
80 g mascarpone
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
handvol zachte tijm
40 g walnoten, grof gehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Bak de sjalotten met de look en selder zacht in olijfolie op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak even mee. Roer er de wijn en spinazie door en laat stoven tot de spinazie geslonken is.
2. Voeg nu de linzen en bouillon toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
3. Schep er de mascarpone, het citroensap en de tijm onder. Kruid met peper en zout. Schep de linzotto in borden en werk af met de walnoten en de geraspte citroenschil.

Op zoek naar iets anders? Probeer dan deze deze stoemp van pastinaak, aardappel en appel met kippenballetjes.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl