Recept van de week: lasagne met kip en prei

4 weken uitgetest: weg met de zomerkilo's!

Weight Watchers
Ik ben dol op lasagne en was erg blij om mijn favoriete gerecht in het Weight Watchers-weekmenu terug te vinden. Ook was ik benieuwd naar prei met kip als alternatief voor bolognaise-saus. Ik ben vegetariër en vervang de kip door quornstukjes, wat de saus vaak iets droger maakt. Dat los je gemakkelijk op door de lasagne af te dekken met aluminiumfolie tijdens het bakken zodat de ingrediënten voldoende vochtig blijven. Het recept is goed voor zes porties, ideaal om je kinderen of het bezoek mee te verrassen. Wedden dat ze niet geloven dat ze aan het Weight Watchen zijn?

Het recept

Voor 6 porties, (8 Smart Points per portie):
4 stengels prei • 2 sjalotten • 1 koffielepel olie • 800 g kipfilet (of quornstukjes) • 400 ml magere melk • 30 g bindmiddel voor witte saus • peper en zout, nootmuskaat • 8 lasagnevellen (20 g/stuk) • 120 g geraspte 30+ kaas  


Stap 1
Maak de preistengels schoon en snijd ze in ringen. Snipper de sjalotjes. Snij de kip in reepjes.

Stap 2 Fruit de sjalotsnippers en laat de kipreepjes meestoven in de pan, voeg daarna ook de preiringen toe.

Stap 3
Breng de melk langzaam aan de kook, voeg bindmiddel toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe bij de kip en de prei.

Stap 4
Doe een beetje van het kip-prei-mengsel in een ovenschaal, bedek met lasagnevellen en bestrooi met de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is, eindigend met een laagje kip-prei en de kaas.

Stap 5
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende +/- 20 minuten.  

Smakelijk!Benieuwd naar het uitgebreide verslag van mijn eerste week? Dat vind je hier!

Advertisement

En wil je net zoals onze journaliste ook graag Weight Watchers proberen? Hier vind je alle info om te starten met Weight Watchers!


Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.