Recept van de week: home made muesli

4 WEKEN UITGETEST: WEG MET DE ZOMERKILO'S!

Weight Watchers
Muesli is een makkelijk ontbijt en smaakt zelfgemaakt echt wel veel beter! Bovendien kan je het recept gewoon aanpassen aan wat jij graag lust. Zelf ben ik niet zo dol op gedroogde abrikozen en rozijnen. Ik heb ze daarom vervangen door stukjes droge appel en banaan. Mijn favoriete bereiding met muesli is een kommetje yoghurt met frambozen, bos- en braambessen (ik neem ze in het diepvriesvak, deze blijven langer vers) waar ik dan een portie muesli over strooi. Dit recept is goed voor 20 porties, ik kan dus nog wel even voort!

Het recept

Voor 600 g, (4 Smart Points per 30 g)
200 g havermout • 200 g boekweit (of andere) vlokken • 40 g amandelen (gehakt) • 10 g zonnebloempitten • 10 g pompoenpitten • 1 koffielepel zout • 100 g honing • 30 g rozijnen • 30 g gedroogde abrikozen (in stukjes)

Advertisement

Stap 1
Meng de havermout met de boekweitvlokken, amandelen, zonnebloempitten en pompoenpitten.

Stap 2
Los het zout op in een eetlepel heet water en roer hier vervolgens de honing onder. Meng met de mueslimix.

Stap 3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er het mengsel over uit en bak 10 à 15  minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Stap 4 Haal de muesli uit de oven, meng de abrikozen en rozijnen eronder en laat afkoelen. Bewaar de muesli in een goed afgesloten pot. 

Smakelijk!

Katrien

Benieuwd naar het uitgebreide verslag van mijn tweede week? Dat vind je hier!



En wil je net zoals onze journaliste ook graag Weight Watchers proberen? Hier vind je alle info om te starten met Weight Watchers!






Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.