Recept: heerlijke cheesecake zonder schuldgevoel

Zespri
Niets zo lekker in het weekend als een stukje heerlijke cheesecake. Helaas is de lekkernij ook niet gespaard van calorieën. Maar niet getreurd: wij schotelen je een receptje voor dat het zondagse dessert naar een gezonder niveau tilt, zonder aan smaak in te boeten. Geniet ervan!

Zo maak je het:
1. Verdeel de granola over de glaasjes.
2. Meng in een kom de kwark met de ricotta, de citroenzeste, de agavesiroop en de vanillezaadjes. Verdeel dit mengsel over de granola, strijk het oppervlak mooi glad en zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast.
3. Om de maaltijd voor te bereiden, mix je 3 Kiwi's SunGold met het citroensap.
4. Giet over elk glaasje wat coulis en werk af met blokjes Kiwi SunGold.

Om ook op het werk of bij een picknick te kunnen genieten van je verrine, maak je ze klaar in een afsluitbaar potje, zoals een confituurpot.




Dit artikel verscheen eerder al onder een andere vorm op nina.be