Meesterlyck-ham

Gesponsorde inhoud

Recept: altijd scoren met deze hesprolletjes vol Belgische trots

Recept van mamasgezondetips.be

Mamasgezondetips

Dat lange tafelen bij opa en oma, zalig vond ik het altijd. Minder zalig vond ik de witloofrolletjes met ham en kaas die tweevast op tafel kwamen. En zie, als moeder ga ik nu zelf op zoek naar recepten waarbij mijn kinderen én veel groenten eten én gezond vlees eten. Met deze variant op oma’s witloofschotel scoor ik altijd. En als Belg ben ik dan nog eens extra trots dat alle ingrediënten van eigen bodem komen.

Wie is de vrouw achter mamasgezondetips.be?
Foodblogster Katrijn Debruyne combineert twee fulltimejobs: die van mama van twee en leerkracht voeding. Haar passie? Koken voor en mét kinderen. Dat ze hen daarbij op slinkse wijze veel groentjes laat eten, is haar guilty pleasure.

Rolletjes met 6 groenten en Meesterlyck-ham

Ingrediënten
Voor de saus:
• 1 courgette
• 150 g spinazie
• 150 ml melk
• peper en zout
Voor de rolletjes:
• Meesterlyck-ham
• 2 wortelen
• wit van 1 prei (verwerk het groen in een soep)
• 2 stronken witloof
• 2 bladeren van een savooikool

Bereidingswijze
1. Maak de groenten voor de saus schoon en snijd de courgette in grove stukken. Laat de schil aan de courgette, zo krijgt de saus een mooie groene kleur. Stoof de courgette aan in een pan totdat ze zacht is. Voeg op het laatst de spinazie toe.
2. Reinig en versnijd ondertussen de andere groenten en stoom deze 2 minuten in een stoomoven of stoommandje of blancheer ze even kort. Dit is niet nodig als je het gerecht iets langer kan laten garen in de oven, maar vaak is tijd onze vijand in de keuken.
3. Ondertussen zijn de courgette en spinazie gestoofd en doe je ze samen met de melk in een maatbeker of blender. Mix tot een gladde massa en breng de saus op smaak met peper en zout. Tip: een snuifje curry doet dit gerecht nog meer eer aan.
4. Leg de plakjes Meesterlyck-ham op een plank of bord en leg van alle groenten 1 of 2 stukjes op een uiteinde van de ham. Rol deze mooi op en leg met de open kant van het rolletje naar beneden in een ovenschotel. Tip: laat de kids je hierbij helpen en wie weet proeven ze wel van de groenten.
5. Overgiet de rolletjes royaal met de groene groentesaus. Zet gedurende 20 minuten in een oven op 160 °C en 10 minuten langer, als je de groenten op voorhand niet gestoomd of geblancheerd hebt. Serveer met aardappelen of met een boterham.

Benieuwd naar nog meer recepten met Meesterlyck-ham? Ga naar https://www.lekkervanbijons.be/vlees/meesterlyck

mamasgezondetips7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • VIVIANE LEPEE

  Ik blijf toch bij mijn rolletjes hoor. Ik voel me niet geroepen om het te proberen al kan het best ook lekker zijn, maar geef het dan een andere naam en maak de vergelijking niet.

 • john meulebrouck

  Geef mij maar oma's rolletjes

 • Diana De Wit

  Mijn witloof rolletjes zijn heerlijk en niet bitter omdat ik mijn witloof zacht laat stoven. Mijn kinderen en nu ook mijn kleinkinderen zijn er dol op!!!! Dus hou uw groene rolletjes maar voor uzelf!!!!

 • Claudia Rosseel

  Geef mij maar het klassieke spul. Dit zijn geen witloofrolletjes... maar courgette-spinaziesoep met ham en groentenmix. Als zelfs een bechamel te ongezond bevonden wordt, vraag ik me af welke eetcultuur men meegeeft aan zijn kroost.

 • Peter Janssens

  Dus het zijn geen oma's witloofrolletjes. Het zijn eigentijdse witloofrolletjes: zonder kaas, zonder vet, zonder zout en zonder smaak. Ik heb inderdaad ook een beetje medelijden met die kinderen.